Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Nokian Tyres va investi 650 de milioane de euro într-o nouă fabrică la Oradea

Grupul finlandez Nokian Tyres a anunțat marți, 1 noiembrie, că intenționează să investească 650 de milioane de euro într-o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme din România, cu toate că acțiunile Nokian Tyres din Finlanda au scăzut cu 12%.

Noua fabrică va fi amplasată în Oradea, în nord-vestul României, va avea o capacitate de producție de șase milioane de anvelope pe an și aproape 500 de angajați. Aceasta va înlocui o parte din producția pierdută a companiei din Rusia, care a avut o capacitate anuală de producție de 17 milioane de anvelope pentru autoturisme. Totodată, compania își propune ca noua fabrica să fie prima din industrie cu emisii zero, potrivit Reuters.

Compania a vândut operațiunile din Rusia către producătorul local de petrol Tatneft PJSC pentru 400 milioane de euro, decizie declanșată de invazia Rusiei în Ucraina, deși există incertitudini substanțiale cu privire la încheierea acordului.

De asemenea, Nokian Tyres deține fabrici în Finlanda și în Statele Unite, iar producția din Asia a fost deja externalizată. Kaczmarczyk a declarat că se vor concentra pe anumite produse și nu vor mai produce tot ceea ce produceau în Rusia.

Construcția este programată la începutul anului viitor, urmând ca primele anvelope să iasă de pe liniile de fabricație în a doua jumătate a anului 2024.

Articole similare

Ad