Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul a anuntat cele 9 masuri ale Planului de contracarare a efectelor epidemiei de coronavirus

Grupul de lucru constituit la nivel guvernamental pentru gestionarea epidemiei de coronavirus si a efectelor ei asupra economiei romanesti a elaborat un prim plan de masuri economice. Printre cele 9 masuri ale Planului de contracare a efectelor epidemiei se numara si scutirea de la plata contributiilor (CAS si CASS) pentru o perioada de 3 luni pentru angajatii companiilor care activeaza in domeniile turismului, transportului si divertismentului. Celelalte masuri sunt:
1. Realocarea din bugetul de stat a unei prime transe de 10 miliarde de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii, in vederea achizitionarii de medicamente, materiale sanitare si echipamente medicale;
2. Ministerul Sanatatii va asigura gratuit medicamente, materiale sanitare si echipamente medicale pentru prevenirea coronavirus, prin intermediul medicilor de familie;
3. Guvernul va finanta o schema de ajutor de stat de 300 de milioane de lei pentru sprijinirea companiilor strategice nationale CFR si TAROM;
4. Pentru persoanele aflate in izolare/carantina se va asigura plata facturilor pentru utilitati si suspendarea pentru 3 luni a platii ratelor bancare. De asemenea, se vor suplimenta bugetele primariilor prin transfer de la bugetul de stat pentru a asigura un cos minim de alimente celor aflati in izolare la domiciliu. 
5. In situatia in care epidemia de coronavirus ajunge in etapa a treia (peste 2.000 de cazuri confirmate) se va suspenda, pentru 3 luni, plata ratelor bancare pentru populatie. 
6. Angajatii IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus vor fi scutiti de plata contributiilor si a impozitului pe venit.
7. Guvernul va elabora un plan privind stocurile de hrana pentru populatie, prin protocoale cu furnizorii, distribuitorii si retailerii de alimente. 
8. Romanii din tara, precum si cei din Diaspora care s-au intors acasa si care nu beneficiaza de o asigurare de sanatate in tara vor avea parte de tratament gratuit in cazul infectarii cu coronavirus.
Cele mai afectate sectoare par a fi, la o prima vedere, fara a fi evaluate inca efectele reale, in cifre, transportul, turismul si serviciile, pentru care au fost prezentate deja analize sectoriale. 

Articole similare

Ad