Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Hyvia va oferi 3 modele Renault Master pe bază de hidrogen

Hyvia, joint venture-ul între Renault şi Plug Power, specializat pe mobilitatea cu hidrogen, va începe să asambleze celule de combustibil pe hidrogen şi staţii de realimentare cu hidrogen la uzina de la Flins, nordul Franţei. Proiectul va demara la finalul anului, iar produsele vor fi comercializate în Europa.

Tot de la finalul anului, Hyvia va începe să ofere o gamă de trei modele de utilitare Master propulsate cu celule de combustibil pe hidrogen. „Hyvia oferă soluţii la cheie de mobilitate care combină producţia, stocarea şi distribuţia de hidrogen verde cu o gamă largă de vehicule comerciale pe hidrogen. Aceste soluţii vor îndeplini nevoile companiilor, flotelor şi comunităţilor locale şi vor impulsiona tranziţia energetică“, a declarat preşedintele Hyvia, David Holderbach, citat de Reuters. Luna trecută, producătorul german a dezvăluit o ţintă mai ambiţioasă în domeniul vehiculelor electrice, mizând pe noi versiuni accesibile ale modelelor sale emblematice, precum Renault 5 şi Renault 4, pentru a recupera decalajul care îl separă de rivalul Volkswagen pe acest segment în creştere rapidă.

Vehiculele pe hidrogen sunt un tip de vehicule electrice, chiar dacă se bazează pe o celulă de combustibil care transformă hidrogenul în electricitate la bordul vehiculului.

Hidrogenul a ajuns în lumina reflectoarelor în Europa, unde miniştrii Mediului vor să reducă emisiile de CO2 ale camioanelor cu o treime până în 2030, comparativ cu nivelul din 2019.

Mai multe despre HYVIA puteți citi AICI.

Articole similare

Ad