Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Jungheinrich România propune soluții de automatizare în depozit

Distanțare socială chiar și în depozit, desfășurarea activităților în condiții stricte de igienă, cerințe neașteptate ale clienților și o ascensiune foarte mare a sectorului e-commerce – criza generată de virusul Covid-19 este o provocare pentru toate afacerile, dar poate fi privită și ca o oportunitate de dezvoltare.

Investiția în automatizarea depozitului este o decizie importantă, care, pe termen lung, garantează succesul afacerii. Pentru ca echipamentele și procesele interconectate digital să poată fi luate în calcul nu doar pentru companiile mari, ci și pentru întreprinderile mici și mijlocii, Jungheinrich se bazează pe platforme și componente computerizate, care pot fi individualizate adecvat, în funcție de nevoile clienţilor.

Din gama Jungheinrich de echipamente ghidate automat (AGV) fac parte modelele de stivuitor EKS 215a, transpaleta ERE 225a, tractorul automatizat EZS 350a şi stivuitoarele EKX 514a/516ka/516a şi ETX 513a/515a. Acestea oferă multiple avantaje, ce susțin domeniul intralogistic cu eficiență, flexibilitate și rezistență în situații de criză. De exemplu, dimensiunile compacte ale EKS215a permit utilizarea flexibilă în depozit, ciclurile de încărcare sunt posibile şi în condiţii de spaţiu redus, iar furcile autoportante permit flexibilitate în organizarea încărcăturii şi a staţiei. De asemenea, în cazul ERE225a, furcile prelungite permit transportul simultan al mai multor paleţi sau transportul echipamentelor auxiliare de încărcare cu lungime în exces.

Sistemele de transport fără operator sunt echipate standard cu o protecţie a persoanelor pe direcţia sistemului de deplasare, iar pe laterale sunt prevăzute cu senzori optici, cu câmp de detecţie adaptat la zona de utilizare. În plus, navigarea – precisă şi cu eficienţă dovedită – se bazează pe utilizarea de sisteme laser.

AGV-urile reprezintă motorul depozitelor automatizate, împreună cu software-ul inteligent care controlează orice mișcare. Astfel, personalul din depozit se va putea concentra pe activități conexe, iar echipamentele ghidate automat vor îndeplini sarcinile de manevrare și depozitare a mărfurilor, în condiții de maximă siguranță.

Pentru planificarea şi proiectarea corectă a automatizării activităţii de depozitare, consultanţii Jungheinrich România îşi oferă expertiza, de la proiectare la „predarea cheii“ și mai departe, pe întreaga perioadă de exploatare. Foarte important, în funcţie de cazul de utilizare şi de numărul de AGV-uri instalate, sistemul energetic este dimensionat în consecinţă.

Articole similare

Ad
Ad