Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN eManager oferă suport digital soluțiilor de mobilitate electrică

Începând cu ultimul trimestru al anului, platforma RIO de la Traton va găzdui un nou serviciu pentru vehiculele MAN Lion’s City E: MAN eManager. Acest centru digital de comandă face posibilă încărcarea autobuzelor electrice înainte de călătorii și le oferă operatorilor de flote un instrument pentru administrarea autobuzelor electrice din confortul unui birou. „Datorită interfeței dintre RIO Box, instalată în autobuz, și platforma RIO, MAN eManager face posibilă gestionarea încărcării bateriei și a climatizării vehiculului, folosind chiar şi pre-setări“, explică Felix Krüger, vicepreședinte Aftersales & MAN DigitalServices.

În centrul noului instrument stă gestionarea alimentării sistemului modular de baterii (6 sau 8 module), care are o capacitate totală de 480 kWh (autobuz) sau 640 kWh (autobuz articulat). Prin simpla apăsare a unui buton, este posibilă încărcarea imediată a bateriei sau pre-programarea încărcării în MAN eManager, pentru a se asigura că un autobuz este gata să plece după un anumit orar zilnic. Managerul flotei primește, de asemenea, notificări dacă apar probleme de încărcare, permițându-i o intervenție rapidă.

MAN eManager poate fi utilizat şi pentru a regla aerul condiționat al autobuzului înainte de a pleca în cursă, astfel încât energia să fie utilizată cât mai eficient posibil, iar vehiculul să părăsească baza cu o temperatură ambientală deja perfectă pentru pasagerii care urcă la bord.

Toate aceste funcții sunt disponibile în versiunea de bază a MAN eManager, iar instrumentul digital urmează să fie îmbunătățit și cu alte servicii opționale suplimentare, disponibile spre achiziționare în cursul anului următor.

O flotă demonstrativă de 15 vehicule MAN Lion’s City E surprinde în prezent clienții și experții din întreaga Europă, iar în curând primele modele produse în serie își vor face drum spre orașe din întreaga lume. Noul autobuz urban complet electric de la MAN este echipat cu tehnologie sofisticată de acționare, bateriile oferind o autonomie de până la 270 de kilometri, fără emisii sau zgomot. Şi autobuzul articulat electric MAN Lion’s City 18 E este pregătit pentru lansare.

Articole similare

Ad