Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noi interdicții pentru camioane în vigoare în Austria

În ciuda protestelor asociațiilor transportatorilor rutieri din Italia și Germania (și pe alocuri și a autorităților din aceste state), Austria continuă politica de restricționare sau de interzicere a trecerii camioanelor prin Tirol de-a lungul axei Brenner. Aceste interdicții sunt și mai mari de la 1 ianuarie 2023, ca urmare a eliminării anumitor scutiri.

Principala modificare se referă la vehiculele solo, camioanele articulate și camioanele cu motoare diesel Euro V, care de la 1 ianuarie 2023 nu mai pot circula pe tronsonul dintre Kufstein și Zirl pe autostrada A12. Astfel, circulația este permisă doar pentru vehiculele Euro VI diesel, electrice (cu baterii sau hidrogen) și cu gaz natural (comprimat sau lichefiat).

Excepția de la interdicția de circulație rămâne valabilă pentru vehiculele comerciale care se îndreaptă către terminalele intermodale din Hall și Wörgl și pentru anumite tipuri de vehicule specializate, cum ar fi betonierele, autobetonierele, autoutilitarele pentru pompe de beton, vehiculele de depanare și macaralele. De la 1 ianuarie 2023, autovehiculele Euro V nu vor mai fi scutite de interdicția de circulație în Kernzone și Erweiterte Zone. Vehiculele Euro VI înmatriculate înainte de 31 august 2018 sunt, de asemenea, interzise la transportul sectorial în aceste zone. Toate vehiculele comerciale trebuie să afișeze pe parbriz autocolantul care indică nivelul emisiilor poluante (Abgasplakette).

Articole similare

Ad