Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Pentru prima data in 17 ani, mai multi angajatori belgieni vor concedia decat vor angaja

Pentru prima data in aproape doua decenii, au ajuns sa predomine companiile belgiene care intentioneaza sa concedieze, decat sa angajeze. Cu toate acestea, intr-un sondaj realizat de Manpower, antreprenorii belgieni se dovedesc a fi mai optimisti decat colegii lor din multe alte tari europene. 
Manpower a discutat cu 461 de angajatori belgieni la sfarsitul lui aprilie despre asteptarile privind angajarea in august, septembrie si octombrie. Dintre acestia, 11% au declarat ca intentioneaza sa angajeze personal, iar 16% ca vor renunta la personal, balanta negativa nemaiantalnindu-se in ultimii 17 ani. Chiar daca 22% dintre companiile din industria ospitalitatii se asteapta sa angajeze personal pana in septembrie, pesimismul in IMM a fost mai dur decat in companiile mai mari.
Manpower a chestionat si 34.600 de angajatori din 43 de tari, iar atitudinea angajatorilor belgieni este calificata drept „pesimism moderat”, 5 din cele 22 de tari europene fiind considerate mai bune decat Belgia.
Angajatorii belgieni sunt optimisti cand privesc situatia pe termen lung, marea lor majoritate anticipand revenirea la un nivel normal in cursul acestui an, insa viteza cu care se reiau activitatile si natura masurilor de sprijin ale guvernului vor fi cruciale.
 

Articole similare

Ad