Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piața olandeză a forței de muncă din transport și logistică și-a revenit

Aceasta este concluzia unei analize realizate de asociația olandeză de transport și logistică TLN, care citează cel mai recent Monitor Sectorial al Institutului de Transport și Logistică (STL). Și numărul de locuri de muncă vacante, și numărul angajatorilor sunt în creștere.

Din cauza crizei sanitare, cifra de afaceri a firmelor din domeniu a scăzut față de 2019 pe tot parcursul anului trecut, deși un mare număr de sub-piețe sau tipuri de transport au fost afectate mai puțin de criză decât altele. Dar la început de 2021 s-a înregistrat din nou o creștere și tot mai mulți antreprenori se așteaptă să facă angajări în următoarele luni. Pe de altă parte, crește mult și numărul celor care ies la pensie.

Situația din economie în general și cea din transport și logistică sunt aproape identice. În primul trimestru din 2021 s-a remarcat o creștere de 1,8% a cifrei de afaceri din transportul rutier de mărfuri și de 4,5% în logistică.

Managerii din transport sunt optimiști în ceea ce privește climatul economic și personalul, fiind, în al doilea trimestru din 2021, mai mulți care așteaptă în următoarele trei luni o creștere a numărului lor de angajați decât care așteaptă o scădere (26,6%, față de 4,3%).

Numărul locurilor de muncă vacante pentru șoferi de camion a crescut în mai și iunie până la 8.500, și la fel s-a întâmplat și pentru alte meserii, cum ar fi curierii și personalul din depozit, până la 11.500. Iar proporția transportatorilor de mărfuri care se confruntau la începutul celui de-al doilea trimestru al anului cu deficit de personal este în creștere față de perioadele anterioare: 23%, față de 15% la începutul primului trimestru din 2021.

Articole similare

Ad