Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Politisti romani trimisi la granita Ungariei cu Austria pentru a-i ajuta pe cei care vin in Romania

Doi politisti de frontiera romani au fost trimisi la frontiera ungaro-austriaca, pentru a lucra in punctul de trecere Hegyeshalom – Nikelsdorf, unde vor oferi informatii celor care merg spre Romania privind rutele disponibile si vamile care nu sunt aglomerate.
„In continuarea masurilor de fluidizare a traficului la granita romano-ungara, precum si in contextul masurilor adoptate in vederea prevenirii raspandirii COVID-19, incepand cu data de 26 mai, MAI – Politia de Frontiera Romana a trimis doi politisti de frontiera in misiune operativa la Punctul de Trecere a Frontierei Hegyeshalom – Nikelsdorf, situat la granita ungaro-austriaca. Cei doi reprezentanti ai Politiei de Frontiera vor colabora cu autoritatile austriece si ungare de aplicare a legii din punctul de frontiera, in sensul gestionarii eficiente a fluxului de pasageri care se deplaseaza spre Romania”, arata Politia de Frontiera intr-un comunicat. 
Pe timpul misiunii, politistii de frontiera romani vor relationa cu cetatenii romani aflati la frontiera Austriei cu Ungaria, vor distribui materiale informative si ii vor indruma pe acestia pentru a alege cel mai potrivit itinerariu catre punctele de frontiera operationale la granita comuna, in functie de valorile de trafic inregistrate si de localitatea de destinatie, mai arata sursa citata.
Pentru a-i ajuta pe cei care tranziteaza Ungaria spre Romania, au fost realizate flyere pe care se regasesc informatii utile calatorilor si o harta cu itinerariile de deplasare pe care le pot folosi spre punctele de frontiera deschise la granita romano-ungara.
 
Autoritatile amintesc ca la frontiera de vest sunt operationale, pentru efectuarea formalitatilor de control pentru traficul de persoane, respectiv automarfare (in functie de specificul fiecarui punct), urmatoarele puncte: Petea si Urziceni (in judetul Satu Mare), Valea lui Mihai si Bors (Bihor), Varsand, Turnu, Nadlac I si Nadlac II (Arad).
 
Prin celelalte puncte de trecere deschise la granita comuna se permite doar traficul lucratorilor transfrontalieri: Salonta, Sacuieni (Bihor) si Cenad (Timis).

Articole similare

Ad
Ad