Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul Ningbo rămâne deschis, dar transportul rutier este din ce în ce mai restricționat

Ningbo-Zhoushan, cel de-al doilea cel mai aglomerat port de containere din China, continuă să funcționeze în ciuda noului val de infecții cu Covid-19 care afectează China cu mai puțin de o lună înaintea desfășurării Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, însă toate aceste eforturi afectează lanțul de aprovizionare.

Autoritățile au impus stare de lockdown în cele două districte ale Ningbo – Zhenhai și Beilun – însă portul continuă să funcționeze cu măsuri restrictive – toți angajații trebuie să se prezinte la muncă cu test negativ. Cel mai afectat este transportul rutier din port, serviciul fiind suspendat în Jinhua Yongkang, considerată zonă cu risc mediu spre ridicat din Beilun și zona din afara provinciei Zhejiang, unde se află Ningbo. Furnizorii de servicii de transport cu camioane solicită șoferilor certificatele, în conformitate cu politicile de prevenire a Covid-19. Potrivit Global Times, ziarul de stat chinez, manipularea zilnică medie a containerelor de la Ningbo a depășit 97.000 TEU între 1 și 3 ianuarie, în creștere cu 8,5% față de perioada similară a anului trecut.

Într-o notă de informare trimisă către clienți, Maersk Line a spus că operațiunile de încărcare și descărcare a containerelor rămân normale în cele trei terminale de lângă Beilun- Ningbo Beilun Container Terminal (NBCT), Ningbo Beilun Second (NBSCT) și Ningbo Beilun Third (NBTCT). Operațiunile de intrare și de ieșire a containerelor sunt permise numai prin cinci canale dedicate, inclusiv patru intersecții de mare viteză (Beilu, Chaiqiao, Guoju, Chuanshan) și un drum între terminalele NBCT și NBSCT. Operațiunile la depozitul Ningbo Bluedragon LongXing au fost complet suspendate până la noi ordine, în timp ce depozitul Ningbo Bluedragon LongFei funcționează în continuare normal.

Cu mai puțin de o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, guvernul menține restricțiile privind politica zero-Covid-19 și se străduiește să țină sub control cel mai recent focar.

Articole similare

Ad
Ad