Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prim-ministrul Poloniei promite cresterea sigurantei rutiere

Prim-ministrul polonez a promis ca securitatea rutiera va fi o prioritate. Intr-o postare pe o retea de socializare, Mateusz Morawiecki spunea ca „un plan cuprinzator pentru imbunatatirea radicala a sigurantei rutiere va fi una dintre prioritatile guvernului“.
Protestele privind siguranta rutiera care au avut loc la Varsovia, dupa o coliziune fatala intre o masina BMW – care se presupune ca a fost condusa cu 130 km/h pe o sosea unde limita de viteza era de 50 km/h – si un barbat care impingea un carucior de bebelus peste o trecere de pietoni.

ETSC (European Transport Safety Council) intelege ca noile masuri vor include un Fond de Infrastructura pentru Siguranta Rutiera, resurse aditionale pentru politie, sanctiuni mai dure, dar si schimbarea normelor rutiere care vor viza prioritatea pietonilor la traversarea strazilor.
Polonia deja are in aplicare un plan pentru introducerea unui sistem de coridoare de urgenta pentru a accelera viteza de reactie in cazul unor urgente, asa cum a raportat ETSC in octombrie.
Polonia s-a alaturat, de asemenea, altor 11 state membre ale UE in cadrul schimbului de experienta vizavi de siguranta rutiera in UE, un proiect comun UE-ETSC pentru a permite schimbul de bune practici pe probleme de siguranta rutiera.

Articole similare

Ad