Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Primele centrale solare ale Amazon din Europa au intrat în funcţiune

Multinaționala americană Amazon a anunțat intrarea în funcțiune în Spania a primei infrastructuri care va capta energie solară pentru producere de electricitate din afara SUA. Fabrica din Sevilla, care are o capacitate de 149 megawați, va furniza energie electrică rețelei logistice Amazon din țară și Amazon Web Services (AWS) din Spania. Proiectul, format din patru centrale solare, va contribui la rețea cu 302.000 megawatt oră (MWh) de energie curată, echivalentul consumului mediu a 30.000 de gospodării.

Punerea în funcțiune a acestui proiect îi permite companiei Amazon să facă un pas înainte în îndeplinirea angajamentului său de a utiliza 100% energie regenerabilă în toate operațiunile până în 2025 și în obţinerea neutralităţii emisiilor de carbon până în 2040, cu zece ani înaintea prevederilor Acordului de la Paris.

Proiectul de la Sevilla este primul din cele două proiecte de energie regenerabilă ale Amazon în Spania. Al doilea, situat în Zaragoza, este un proiect solar de 50 de megawați care se află în faza de construcție și care urmează să înceapă operațiunile în 2021, pentru a sprijini centrele de date AWS. În total, aceste proiecte vor contribui la rețeaua spaniolă cu 199 megawați de energie curată.

Aceste două centrale din Spania fac parte din cele opt proiecte de energie regenerabilă – șase eoliene și două solare – pe care compania le-a anunțat până acum în Europa, concepute pentru a furniza energie rețelelor electrice care deservesc centrele de date AWS și alte facilități Amazon. Compania a anunțat primul său parc eolian care funcționează în Europa, situat în Suedia, iar un altul este programat să intre în funcţiune în Irlanda la sfârșitul acestui an.

Articole similare

Ad