Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

România solicită CE fonduri suplimentare pentru proiectele de infrastructură

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat pe pagina sa de Facebook că România a solicitat Comisiei Europene (CE) alocări suplimentare de fonduri pentru gestionarea creşterii de preţuri ce pot afecta proiectele de infrastructură.

Astfel, într-un demers comun alături de Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Polonia şi Slovacia, ţara noastră a semnat o Declaraţie privind acţiunile la nivel european pentru finalizarea investiţiilor în infrastructură. S-au solicitat fonduri suplimentare pentru evitarea neîndeplinirii obiectivelor asumate în contractele semnate şi rezilierii acestora din cauza creşterii preţurilor la materialele de construcţii. Cele 8 state semnatare cer sprijinul CE pentru extinderea perioadei de eligibilitate pentru fondurile de coeziune până în 2024, pe modelul fondurilor gestionate de către DG Move, cu scopul finalizării reţelei TEN-T în termen şi menţinerea finanţării europene pentru proiectele contractate aflate în curs de implementare sau planificate.

Cele 8 state semnatare cer sprijinul CE pentru extinderea perioadei de eligibilitate pentru fondurile de coeziune până în 2024, pe modelul fondurilor gestionate de către DG Move, cu scopul finalizării reţelei TEN-T în termen şi menţinerea finanţării europene pentru proiectele contractate aflate în curs de implementare sau planificate.

Articole similare

Ad