Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romcargo Maritim a iesit din insolventa

Romcargo Maritim, operatorul portuar al celui mai mare terminal roll on/roll off din Portul Constanta, a iesit din insolventa, la noua luni dupa preluarea de catre ROCA Investments. 
Compania estimeaza un decalaj de cateva saptamani de la deblocarea activitatii in porturile si tarile de destinatie pana ce Romcargo va ajunge sa functioneze din nou la capacitate maxima, informeaza news.ro. 
„In urma cu un an, Romcargo Maritim era o companie in insolventa si se confrunta cu mari dificultati de respectare a obligatiilor curente. Desi contractele de inchiriere cu Portul Constanta se apropiau de termenul de expirare, iar activitatea operationala avea disfunctionalitati, ROCA Investments a inteles inca de la inceput ca Romcargo Maritim este o buna oportunitate de a-si folosi expertiza de management de criza pentru a pune pe picioare o companie cu perspective promitatoare, printr-o strategie adecvata. Astazi, Romcargo a redevenit o companie stabila, reintegrata in circuitul economic cu doi ani mai repede decat termenul stabilit prin planul de reorganizare, fara nicio datorie restanta si cu o perspectiva de operare in Port de cel putin 33 de ani”, se arata intr-un comunicat al ROCA Investments.
Operatorul portuar gestioneaza peste 90% din fluxurile maritime de vehicule pentru pasageri si utilitare din Romania si opereaza cel mai mare terminal Ro-Ro din Portul Constanta, mai arata sursa citata. Pentru moment, reluarea graduala a productiei uzinelor Dacia si Ford, principalii clienti ai Romcargo, anticipeaza revenirea la nivelul normal de activitate.
 

Articole similare

Ad