Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ROCA Investments marchează un portofoliu investițional evaluat la 78 de milioane de euro și un randament anual de 39%

ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group și cea mai dinamică companie de private equity din România, raportează o evaluare a portofoliului de 78 de milioane de euro în creștere cu 50% față de evaluarea din decembrie 2021, totodată ajungând la cinci ani de la lansare la un randament anual al investițiilor (IRR*) de 39%.

Compania fondată în 2018 prin capital 100% românesc, a realizat până în prezent cinci runde de majorare de capital în valoare totală de 43,75 milioane euro, tot astfel și 20 de tranzacții și 2 exit-uri.

Între 2018 – 2022, ROCA Investments a crescut suma de investiții anuale, de la 4,19 milioane de euro în 2018 la 34,67 milioane euro în 2022. Potrivit companiei, evoluția tezei investiționale a ROCA Investments și rafinarea produsului au avut mereu la bază dorința echipei de management de a crea impact pozitiv în economia românească.

De asemenea, valoarea de piață a capitalurilor proprii ale ROCA Investments s-a majorat cu 3,5 ori în această perioadă, marcând o creștere de 56% în ultimul an.

Primii acționari în cadrul brandului au înregistrat o apreciere de peste trei ori a sumei investite. De asemenea, acționarii care au participat la cea mai recentă rundă de majorare de capital, finalizată la finalul anului trecut, au înregistrat deja o apreciere de 33% a investițiilor.

Cu toate că România este o piață atractivă cu potențial pentru investiții, nevoia de capital rămâne în continuare ridicată la nivelul companiilor românești. Însă, există un dezechilibru semnificativ între cererea și oferta disponibilă pe piață. Nivelul de investiții actual este mult sub media europeană, respectiv 0,02% PIB investiții de private equity în România vs. 0,7% din PIB investiții în UE.

La nivel geo-politic și macroeconomic, ROCA Investments își propune direcții strategice de consolidare și dezvoltare pentru perioada următoare.

ROCA Investments este prezentă în 14 județe ale țării, în două sectoare de activitate strategice pe care s-a specializat, precum în sectorul industrial prin intermediul holdingului ROCA Industry și în sectorul de agribusiness prin intermediul holdingului ROCA AGRI RDF.

În prezent, ROCA totalizează 15 companii active cu cele două holdinguri, între care unele cu prezență semnificativă în Europa. De asemenea, compania construiește un model de succes unic pe piața locală de private equity cu specific de acționar majoritar, specializată în preluarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie și transformarea acestora în performeri privind sectoarele strategice în care activează. 

„Decalajul dintre Vest si Est este încă nejustificat de mare, în ceea ce privește rolul fondurilor de investiții și al companiilor de private equity în economie, deși ultimii ani au adus o evoluție pe toate piețele, din acest punct de vedere. Acest decalaj este însă o oportunitate majoră de creștere, iar principala dovadă sunt rezultatele atinse de ROCA Investments în 5 ani de la lansare. Obiectivul nostru, în continuare, este transformarea companiei într-un jucător relevant pentru investitorii specializați din vestul Europei și, deci, atragerea unei alte dimensiuni de capital în România. Rămânem fideli misiunii noastre, de a ne focusa pe sectoare strategice ale economiei naționale, între care industria și agricultura sunt cheie pentru dezvoltarea economică a țării în următorii ani și de a investi exclusiv în companii românești, cu dorința de a crea campioni regionali.”

a declarat Rudolf Vizental, CEO și co-fondator ROCA Investments.

„În primul rând, obiectivul nostru declarat este să ducem ROCA Investments la un nivel de relevanță regională: o companie românească de private equity specializată pe companii antreprenoriale. Suntem devotați misiunii noastre de a investi exclusiv în companii românești, cu dorința de a crea campioni regionali prin consolidare și extindere internațională. De asemenea, vom ajuta la creșterea și consolidarea IMM-urilor, la dezvoltarea mai multor echipe de management, la formarea de branduri Made in Romania, viabile pentru orice piață europeană. Iar pentru a putea continua să facem impact pozitiv în economia românească, ne propunem ca următoarea evaluare ROCA Investments să depășească 100 milioane de euro”,

a precizat reprezentantul companiei într-un comunicat de presă.

Articole similare

Ad