Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sameday introduce serviciul de retur în lockerele sale Easybox din țară

Sameday, compania românească de curierat, anunță includerea serviciului de retur în cele 3.700 de lockere easybox din întreaga țară.

Astfel, consumatorii pot opta să trimită returul în easybox indiferent de metoda de livrare a comenzilor inițiale, condiționați fiind numai de integrarea serviciului de retur de către magazinul online.

Facilitatea este posibilă datorită unei integrări tehnologice facile, dezvoltată de echipa Sameday. În plus, compania de curierat oferă serviciul de retur cu titlu gratuit până la finalul anului pentru magazinele online care activează opțiunea până la data de 30 aprilie. Operatorul rețelei de livrare easybox își propune să răspundă nevoii de flexibilitate ale clienților online și să sprijine comercianții în oferirea de servicii care să corespundă așteptărilor consumatorilor privind fluiditatea procesului de cumpărături online.

Cu toate că legislația Uniunii Europene impune un termen minim pentru retur, numeroase magazine online își prelungesc opțiunea returnării produselor cumpărate online până la 100 zile conform propriilor politici interne. Însă, returul este un serviciu natural al e-commerce-ului, iar consumatorii pot decide să renunțe la produs sau să îl returneze în termen de 14 zile. Potrivit unui studiu la nivel European, în timp ce 81% dintre consumatorii online își doresc o modalitate de retur cât mai ușoară, pentru peste 25% din consumatorii online din România, easybox este modalitatea preferată de retur.

„Serviciul de retur reprezintă un instrument de consolidare a încrederii clienților în magazinele online și de stimulare a ratei de conversie. Oferirea returului ca beneficiu și nu ca obligație legislativă, precum și crearea unei experiențe facile de retur ajută la loializarea clienților. Un client căruia i se oferă flexibilitate în jurul unei comenzi, fără a trebui să parcurgă un traseu dificil, în cazul în care produsul nu corespunde așteptărilor, are mai multe șanse să creeze conversie și recurență în achiziție, consolidând astfel încrederea în comerciant. Acest serviciu este un beneficiu pe care am dorit să-l oferim clienților noștri, convinși că numai creând o experiență de client excelentă putem stimula creșterea comerțului online.”,

a declarat Elena Stoica, Chief Marketing & Customer Experience Officer.

Sameday a creat un proces extrem de ușor pentru ca magazinele online să implementeze cu succes noul serviciu. Astfel, compania a dezvoltat o soluție software în propria platformă, unde comercianții pot oferi clienților un flux de returnare cu doar două click-uri. Soluția integrată este gratuită pentru magazinele online reușind să contribuie la creșterea afacerilor online printr-un portofoliu extins de servicii oferite.

În plus, chiar dacă comanda nu s-a efectuat prin intermediul serviciilor Sameday, cumpărătorii pot opta pentru returnarea produselor către easybox cu condiția ca magazinul online să aibe încheiat un contract cu Sameday și să îndeplinească condițiile minime activării serviciului de easybox, indiferent de firma de curierat și de metoda de livrare folosită.

Consumatorii finali pot folosi serviciul de retur la easybox, doar introducând datele de identificare în formularul standardizat în baza căruia primesc un cod PIN valabil oriunde în rețeaua easybox, apoi trebuie să lase coletul care se dorește a fi returnat în orice locker Sameday, fără a mai fi nevoie de alte documente însoțitoare sau alte elemente de identificare a acestuia.

Românii aleg easybox pentru flexibilitatea și simplitatea ridicării comenzii

Potrivit unui studiu comandat de Sameday, posibilitatea de livrare la easybox reprezintă factorul definitoriu în alegerea magazinului de unde își fac cumpărăturile pentru 67% dintre iubitorii de cumpărături online. Peste 90% din coletele livrate de Sameday provin din mediul online, astfel că dezvoltarea unor soluții facile de retur, gândită să îmbunătățească experiența consumatorilor a fost un pas firesc pentru companie.

Principalul motiv pentru care oamenii aleg easybox este flexibilitatea de a ridica o comandă, la orice oră și din apropierea casei sau a biroului, urmat de simplitatea și siguranța achiziției. Toate aceste beneficii se reflectă acum în experiența returului, plus avantajul de a folosi orice locker fără a fi nevoie să îl selectezi în prealabil.

Această dezvoltare tech face parte din planul de digitalizare al companiei Sameday, care pune în mijlocul tuturor acțiunilor nevoile clientului final și experiența pe care o are în procesul de e-shopping. Numai, anul trecut, nivelul investițiilor în tehnologie Sameday s-a ridicat la 23 de milioane de euro, iar planurile de dezvoltare sunt ridicate în continuare, ținta bugetului alocat pentru tehnologie în următorul an fiscal rămânând cel puțin la același nivel.

O livrare de locker generează cu 95% mai puține emisii de CO2 decât o livrare la domiciliu. Astfel, Sameday salvează producerea unei cantități mari de CO2 și, în același timp, satisface nevoia clienților de verificare ușoară a coletului, în special, pentru cei care aleg livrarea la domiciliu doar pentru a putea verifica comanda la primire.

Articole similare

Ad