AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Saxonia vrea să devină Silicon Saxonia

Landul german Saxonia dorește să se concentreze pe producția de semiconductori. Războiul din Ucraina a demonstrat în mod drastic că este nevoie de mai multă suveranitate europeană, a declarat în avans ministrul economiei Martin Dulig (SPD).

„Acest lucru este clar și când vine vorba de microelectronică. Fără semiconductori nu va exista tranziție energetică, nu va exista suveranitate energetică și nu va exista tranziție în materie de mobilitate”. Dacă ne uităm la capacitățile necesare, Europa trebuie să consolideze industria semiconductorilor în noi ordine de mărime, a spus el. „Saxonia dorește să devină cea mai mare locație de microcipuri din Europa – Silicon Saxonia. Acesta este motivul pentru care multe discuții au loc aici, la Bruxelles”, a spus Dulig. Anterior, ministrul-președinte Michael Kretschmer (CDU) solicitase deja o punere în aplicare rapidă a planurilor europene privind semiconductorii. Prin așa-numita Chips Act, UE dorește să împiedice ca Europa să fie lăsată în urmă de Asia și America în ceea ce privește producția de microcipuri.

Dulig a subliniat faptul că se bucură pentru Saxonia-Anhalt, unde a fost înființată o colonie Intel. Este vorba de extinderea avantajului locativ al Estului – Saxonia va profita și ea de acest lucru. Cu toate acestea, procesul arată, de asemenea, unde se află provocările viitorului: „Vorbim despre o ofertă suficientă de forță de muncă și de lucrători calificați și, în al doilea rând, despre terenurile necesare. O mică zonă industrială nu este suficientă aici”, a spus Dulig.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Thomas Schmidt (CDU), a elaborat împreună cu acesta un concept pentru achiziționarea strategică de terenuri de către statul liber în numele guvernului.

Articole similare

Ad
Ad