Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris va livra 100 de troleibuze pentru Bucureşti

Solaris Bus & Coach sp. z o.o. și Primăria Capitalei au semnat contractul pentru furnizarea a 100 de troleibuze Trollino 12, ca urmare a câştigării – de către producătorul polonez – a licitaţiei organizate de municipalitate. Valoarea totală a contractului este de aproape 60 de milioane de euro. Vehiculele vor ajunge în flota Societăţii de Transport Bucureşti (STB SA) la sfârșitul lui 2024.

Cele 100 de troleibuze, de 12 m lungime, vor fi propulsate de un motor de tracțiune de 160 kWh şi, în plus, vor fi echipate cu baterii de ultimă generație Solaris High Power, cu o capacitate de 60 kWh, ceea ce le va conferi o autonomie de până la 20 km fără a fi conectate la o sursă de electricitate. Bateriile de tracțiune vor fi reîncărcate atât pe drum, prin recuperarea energiei eliberate la frânare, cât și peste noapte, la depou.

Solaris Trollino 12 vor fi echipate cu aer condiționat, iar la bord vor exista şi sisteme de monitorizare şi de informare a pasagerilor, plus încărcătoare USB, pentru telefoane mobile sau tabletele. Capacitatea de transport este de 90 de pasageri, dintre care 25 pe scaune.

Bucureștiul este unul dintre cele 8 orașe din România unde Solaris a livrat vehicule cu emisii zero. Din 2002, constructorul polonez a livrat deja aproape 500 de autobuze, inclusiv peste 180 de troleibuze și peste 100 de autobuze electrice Urbino cu baterii.

Articole similare

Ad