Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sprinterul electric a fost dezvaluit!

Strategia holistica a Mercedes-Benz Vans include electrificarea sistematica a flotelor comerciale, iar primul pas a fost facut cu eVito, care va ajunge in mana clientilor spre finalul anului. Flagshipul flotei electrice va fi insa noul eSprinter, a carui lansare va avea loc in 2019, urmand a fi oferit in doua variante de baterii, una cu o autonomie de circa 150 km la o capacitate maxima de incarcare de 900 kg, iar cea de-a doua cu o raza de actiune de 115 km, la o capacitate maxima de 1.040 kg.
 

Strategia Daimler de a-si electrifica intreaga gama de vehicule comerciale este in plina desfasurare. Dupa eVito,
care va ajunge in flote clientilor dupa IAA Hanovra, noul model electric va fi Sprinter, urmat de eCitan. „O flota cu emisii zero, dar care indeplineste toate cerintele in termeni de utilitate de zi cu zi, flexibilitate, fiabilitate si economie – eVito elimina toate aceste contradictii aparente. Ne aflam in fata acestei dezvoltari si vom folosi acest impuls prin continuarea lui cu noul eSprinter, iar pe termen mediu vom electrifica intreaga gama de van-uri. Vrem ca alegerea unei variante de propulsie sa fie determinata de respectivul caz de utilizare si nu de disponibilitatea unei clase de vehicule potrivita“, a declarat Volker Mornhinweg, Head Mercedes-Benz Vans.
Noul Sprinter electric va fi oferit initial in varianta Panel van cu plafon inalt si o greutate totala de 3,5 t. In termeni de spatiu de incarcare, exact ca si in varianta cu propulsor cu combustie interna, eSprinter ofera un volum de incarcare de 10.5 m3. Cu un modul de baterii instalate de 55 kWh, autonomia se situeaza la circa 150 km, la o capacitate maxima de incarcare de 900 km. Cea de-a doua optiune pentru modulul de baterii este una ce le permite posesorilor sa-si seteze nevoile in functie de prioritati. Astfel, autonomia scade la 115 km, in varianta capacitatii de 41 kWh, insa creste capacitatea de incarcare la 1.040 kg.
In ceea ce priveste propulsorul vanului electric, cei 84 kW ai lui eSprinter genereaza 112 CP si un cuplu de pana la 300 Nm, exact ca varianta de baza a modelului clasic, iar viteza maxima poate fi configurata in functie de activitate – 80 km/h, pana la 120 km/h.

Articole similare

Ad