Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tarife record între Germania și Franța, pe fondul revenirii industriei auto germane

Conform barometrului realizat de Ti, Upply și IRU pentru al doilea trimestru din 2022, și între Germania și Franța tarifele de transport au înregistrat noi maxime istorice, atât pentru curse spot – aici creșterea a fost de 1,5 ori mai mare decât creșterea mediei europene, pe ambele sensuri –  cât și pentru contracte. Tarifele pentru transportul spot dinspre Duisburg spre Paris au crescut cu 17,8% față de trimestrul anterior – cea mai rapidă creștere trimestrială pe care a înregistrat-o tariful pe această relație din 2017 încoace – ajungând la 1.029 de euro (3,41 de euro/km). Iar pe sensul opus, tarifele spre Duisburg au crescut cu 18,5%, până la 641 de euro (2,12 euro/km). În cazul contractelor tarifele au crescut mai puțin, deși tot peste media europeană, ajungând la 904 euro de la Duisburg la Paris (2,99 de euro/km, adică +10,3% față de trimestrul anterior) și la 555 de euro de la Paris la Duisburg (1,84 de euro/km, în creștere cu 8,9% față de trimestrul anterior).

Potrivit institutului de statistică din Franța, cheltuielile gospodăriilor franceze au scăzut cu 1,4% în al doilea trimestru din 2022, mai ales din cauza unei scăderi cu 2,4 % a cheltuielilor cu alimentele. Cheltuielile cu bunurile prelucrate au scăzut cu un procent mai modest, de 0,5%, ceea ce sugerează că cererea franceză pentru produsele finite germane este încă stabilă. Totuși, se văd deja semne de scădere a economiei franceze, înmatriculările de mașini noi, de exemplu, scăzând cu 18% față de primul trimestru din 2022.

Criza microcipurilor a restricționat semnificativ producția de automobile în ultimele 12 luni, dar acest lucru s-a relaxat, Mercedes-Benz și BMW raportând acum că au suficiente componente. Ca urmare, producția auto germană a ajuns la 302.000 unități, în creștere cu 18,4% față de trimestrul al doilea din 2021 și cu 12,9% față de martie 2022, ceea ce a generat o cerere mai mare pentru transportul rutier german de mărfuri la export și a adăugat o presiune în direcția creșterii tarifelor.

Articole similare

Ad