Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Tesla achiziționează compania germana de baterii ATW Automation

Compania americana Tesla va prelua compania germana ATW Automation, specializata pe asamblarea modulelor si pachetelor de baterii. ATW, filiala a grupului canadian ATS Automation Tooling Systems, se afla in pragul lichidarii din cauza scaderii numarului de comenzi, motiv pentru care grupul a anuntat pe 25 septembrie ca anumite active ale diviziei germane vor fi vandute, iar cei 120 de angajati vor fi transferati la o terta parte. ATW a dus la finalizare peste 20 de linii de productie de baterii pentru producatori auto internationali.

Tesla și-a propus sa creasca semnificativ productia de baterii in viitor, dar și să reducă, în următorii trei ani, costul bateriilor.  In prezent, compania construieste o a treia unitate de producție a automobilelor in apropiere de Berlin, care include si o fabrica de baterii. De asemenea, intentioneaza sa construiasca anul viitor și o fabrica noua de vehicule, in Texas. Totodata, printre proiectele pe care doresc sa le implementeze cei de la Tesla se afla si producerea camionetei Cybertruck, dar si a camionului Semi, proiecte care vor avea nevoie de baterii rezistente, cu capacitate mare.

Directorul general, Elon Musk, a anuntat ca in trimestrul al treilea Tesla a livrat un numar record de 139.300 de vehicule la nivel mondial, propunându-și sa livreze o jumatate de milion de vehicule pana la finele anului. Acesta a mentionat ca in perioada iulie-septembrie 2020 a inregistrat vanzari cu un avans de 44% in comparatie cu aceeasi perioada din 2019, cand a vandut 97.000 de vehicule.

In timpul pandemiei, Tesla a inregistrat vanzari mari in comparatie cu ceilalti producatori auto. In al doilea trimestru, a avut vanzari, pe plan global, ce au urcat cu 2,5%, la 90.650 de vehicule, comparativ cu primele trei luni din acest an. Acest lucru se intampla chiar si in conditiile in care singura fabrica de asamblare din SUA, din Fremont, California, a fost închisă aproape două luni. Profitul net anuntat de Tesla in perioada aprilie – iunie 2020 este de 104 milioane de dolari.

Articole similare

Ad