Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trebuie ridicate restrictiile de circulatie pe DN1 pentru vehiculele de peste 7,5 tone si suspendarea restrictiilor de acces in orase

UNTRR solicita Guvernului ridicarea restrictiei de circulatie pentru vehiculele rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 7,5 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe drumul national DN 1 (E60), pentru sectorul km 67+400 Ploiesti (intersectie DN1 cu DJ236) – Brasov (intersectie DN1 cu DN1A).
Ridicarea restrictiei se impune deoarece activitatea turistica in zona statiunilor de pe Valea Prahovei a fost suspendata si, avand in vedere necesitatea spitalelor si magazinelor pentru aprovizionare, traseul Ploiesti – Brasov pe DN1 este mult mai rapid, iar mãrfurile pot ajunge intr-un timp mai scurt in localitatile din centrul tarii. 
Din cauza crizei provocate de noul coronavirus, aproape toate tarile din Uniunea Europeana au ridicat restrictiile de circulatie, astfel ca asociatia solicita suspendarea tuturor restrictiilor care nu vizeaza siguranta rutiera, cum ar fi un pod afectat sau un sector de drum aflat in reparatii. 
Asociatia mai solicita Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR) suspendarea restrictiilor de acces in orase, pentru a permite aprovizionarea. Reamintim autoritatilor ca pandemia de coronavirus a perturbat traficul de marfuri in toata Europa, inregistrandu-se timpi de asteptare de zeci de ore la frontiere. Marfurile esentiale trebuie sa ajunga cat mai repede in spitale si magazine, astfel ca nu se mai impune mentinerea anumitor ore destinate accesului in orase.

Articole similare

Ad