AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou model de livrare a semiremorcilor Schwarzmüller, pe Dunăre

La finalul lui februarie, 35 de semiremorci Schwarzmüller de la fabrica din Dunaharaszti (Ungaria) au ajuns în portul bavarez Passau, reprezentând prima livrare dintr-un nou lanț de transport dintre fabrica maghiară și sediul central Hanzing din orașul Freinberg de la periferia Passau. Acest test pilot va fi urmat de livrări regulate cu barja.

Noile vehicule cu platformă au mers circa 575 km pe Dunăre. La început camioanele le-au transportat de la Dunaharaszti în portul Budapesta, unde au urcat pe un vas bulgăresc special cu lungime totală de peste 100 m. Încărcătura a fost Ro-Ro, nu a fost ridicată la bord ca un container, iar din Passau camioanele au dus semiremorcile la destinația finală din Austria și sudul Germaniei.

Acesta a fost primul vas care a transportat semiremorci noi pe Dunăre spre Passau, iar transportul a avut nevoie de 10 luni de pregătire. Chiar și așa, la încărcarea de la Budapesta au apărut și două surprize: vasul poate găzdui 40 de semiremorci, nu 35, și modelele mega nu încap de podea, deci livrarea lor va trebui să se facă în continuare pe șosea.

Transportul pe apă este avantajos din mai multe puncte de vedere: navele de pe Dunăre evită autostrăzile aglomerate, deci au un orar strict și se încadrează mult mai bine în programul de livrare, durata este doar cu puțin mai mare, iar transportul multor vehicule cu vaporul reduce amprenta de carbon și este și mai economic. Pe de altă parte, planificarea trebuie să fie mai strictă, trebuie să fie un număr suficient de comenzi pentru regiunea țintă, într-un interval de timp limitat, iar pentru încărcare este nevoie den camioane.

Schwarzmüller vrea să înceapă teste cu noul model logistic, deoarece încă nu se știe cum se va desfășura acesta. Deocamdată compania – care are drept piețe principale țările de pe cursul Dunării, și chiar și Polonia, asupra căreia se concentrează mult în prezent, este în bazinul Dunării – se gândește la 6-8 vase pe an și crede că în câțiva ani acest model de livrare internațională a vehiculelor se va dezvolta mult.

Articole similare

Ad
Ad