Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VIDEO: Aurelian Opre vorbeşte despre primul proces câştigat împotriva ANAF pe impozitarea diurnei

Grupul de lucru promis de Ministerul Finanţelor s-a întâlnit în regim de urgenţă după mai bine de o lună şi jumătate de la întâlnirea avută de transportatori cu ministrul Alexandru Nazare. În perioada care s-a scurs, ANAF a mers mai departe cu controalele pe care le iniţiase deja şi, chiar dacă nu a mai început altele noi, situaţia rămâne tensionată pentru firmele care sunt deja prinse în diferite faze ale procedurilor de control. Motivaţiile pe care inspectorii ANAF le aduc în rapoartele fiscale (RIF) au rămas aceleaşi – respectiv faptul că firmele nu au activitate în România, că şoferii se consideră detaşaţi transnaţional şi nu au dreptul la diurnă etc.

Se întrevede însă şi o rază de speranţă, în tot acest noian de probleme, întrucât a apărut prima sentinţă definitivă într-un proces deschis pe speţa impozitării retroactive a diurnei, iar instanţa a dat dreptate firmei de transport.

Avocatul Aurelian Opre, care a câştigat cazul în instanţă, a explicat în cadrul celei mai recente video-conferinţe Tranzit pe problema impozitării diurnei, din 11 mai, de ce transportatorii trebuie să aibă câştig de cauză în această speţă.

Articole similare

Ad