Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Zahăr Bod va relua producția în 2023

Compania Best Achizitii care deține fabrica “Zahăr Bod” din România, veche de 133 de ani, își va relua producția de zahăr din sfecla de zahăr anul viitor. Începând cu 1 noiembrie compania a început deja procedurile de negocieri pentru a sigila precontractarea producției de sfeclă de zahăr de la fermieri interesați. Astfel, ar deveni a doua fabrică de zahăr românească de pe piață, după ce cultivatorii locali s-au reunit într-o asociaţie profesională și au cumpărat pachetul majoritar de acțiuni de la proprietarul francez al fabricii de zahăr din Luduș. Inițial, unitatea urma să fie închisă şi demolată, însă Guvernul a intervenit la solicitările acestora și a intermediat discuțiile cu producătorii.

În luna februarie Best Achizitii a achiziționat 60% din fabrica de zahăr din Brașov. În acea perioadă, compania a estimat un necesar pentru investiții de 1 milion de euro în vederea reluării producției.

Noul proprietar își propune să proceseze în fabrică aproximativ 200.000 de tone de sfeclă de zahăr din cultura recoltată de pe o suprafață de 4.000 de hectare. În total, producția ar ajunge la 28.000 de tone de zahăr.

Articole similare

Ad