Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Occidentalii fac presiuni pentru a se combate „dumping-ul social“

In urma intalnirii Comisiei Europene cu reprezentantii ministerelor de transport ale statelor membre, care a avut loc la sfarsitul lui octombrie la Bruxelles, Comitetul Economic si Social European (EESC) si Consiliul Economic si Social al Luxemburgului s-au intalnit pentru a discuta pe marginea problemelor cu care se confrunta sectorul de transport, in speta dumpingul social si cabotajul.
EESC defineste dumpingul social ca fiind acele practici care incalca reglementarile sociale sau privind accesul la piata pentru a dobandi avantaje competitive. Iar aceasta categorie include si companiile „casuta postala“ (letterbox companies).
 
Transportul rutier este motorul economiei europene si constituie 73% din totalul transportului efectuat pe uscat. In acelasi timp, transporturile reprezinta aproape 2% din PIB-ul european. Pentru carausii vestici, costurile cu forta de munca reprezinta cea mai mare parte a costurilor lor operationale, in timp ce transportatorii din Europa Centrala si de Est platesc cel mai mult pentru combustibil. Occidentalii se plang de faptul ca sunt dezavantajati de salariile mici din est, iar acest fenomen al dumpingului social le afecteaza piata interna a fortei de munca …

Articole similare