Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Focus pe transportul public urban – primul set de recomandări adoptat de Grupul de experți în mobilitate urbană (EGUM)

Grupul de experți al Comisiei Europene privind mobilitatea urbană (EGUM) a adoptat în cadrul ultimei sale reuniuni plenare, din 16 ianuarie, primul set de recomandări către CE, pe baza activității recente a membrilor EGUM privind transportul public și mobilitatea partajată. Recomandările se concentrează pe trei subiecte principale:

  1. cum se asigură prioritizarea transportului public în zonele urbane;
  2. cum să fie crescută incluziunea în transportul public și
  3. cum să fie gestionată penuria de muncitori și cerințele specifice de competențe în evoluție din sectorul transportului public.

Nevoia de finanțare în continuare a sectorului de transport public este esențială pentru a crește gradul de mobilitate în conformitate cu noile tendințe din piață și, implicit, interesul pasagerilor, care trebuie motivați să renunțe la autoturismele personale. În același timp, personalul din transportul de călători trebuie recalificat, acolo unde este nevoie, iar centrele de formare profesională trebuie să pregătească viitori angajați adaptat pe noile cerințe și nevoi. Din acest punct de vedere, accesul la tehnologie și devoltarea aptitudinilor digitale este esențială.

Următorul set de recomandări legate de transportul public urban, care urmează să fie emis în lunile următoare, va aborda modalități optime de completare a transportului public cu soluții de mobilitate partajată, precum și oportunitățile de finanțare și sustenabilitatea pe termen lung ale sectorului.
Grupul de experți lucrează, de asemenea, la diverse alte subiecte relevante pentru mobilitatea urbană pentru care vor fi livrate recomandări pe tot parcursul anului, cum ar fi: reglementările privind accesul vehiculelor urbane, planificarea, monitorizarea și implementarea mobilității urbane durabile, logistică urbană, mobilitatea activă și siguranța utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor și viitorul mobilității urbane și al spațiului urban incluziv și durabil.

Grupul de experți reformat privind mobilitatea urbană a fost înființat de Comisie ca o platformă consolidată pentru dialog și co-crearea de acțiuni pentru punerea în aplicare a noului cadru al UE pentru mobilitate urbană. Acesta își propune să permită un angajament mai puternic al statelor membre și un dialog îmbunătățit cu orașele, regiunile și părțile interesate cu privire la toate problemele legate de mobilitatea urbană.

Articole similare

Ad