Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Performanță pentru cele mai dificile operațiuni

Combilift a lansat la începutul lui iunie două echipamente destinate manipulării de încărcături supradimensionale, care ușurează semnificativ sarcinile clienților din industriile de prelucrare a lemnului, oțelului, producția de țevi, prefabricate din beton sau din construcții. Încărcătorul lateral electric Combi-FSE și transportorul de cutii mobile și panouri din beton Combi-SBT au fost inspirate de clienți și dezvoltate de producătorul irlandez în funcție de nevoile acestora, dovedindu-și în practică utilitatea și eficiența.

Combilift și-a completat gama de echipamente electrice odată cu lansarea încărcătorului lateral Combi-FSE. Acesta are 4 roți, două direcții de deplasare și capacitate de ridicare de 5.000 sau 6.000 kg. Peste 60% din producția Combilift este acum electrică, iar după recenta lansare a utilajului Combi-XLE, în septembrie anul trecut, Combi-FSE completează portofoliul constructorului irlandez, fiind dedicat aplicațiilor mai grele din sectoare industriale cum ar fi prelucrarea lemnului, a oțelului, producția de țevi sau construcții. Datorită experienței uriașe în inginerie și proiectare a Combilift, noul Combi-FSE acoperă cu succes toate aspectele legate de fiabilitate, durabilitate, performanță și ușurință în întreținere, combinate cu funcționarea electrică silențioasă și fără emisii, pe care o solicită din ce în ce mai mulți clienți.

Sistemul de tracțiune brevetat joacă un rol major în asigurarea performanței optime a Combi-FSE indiferent de condițiile meteorologice. Senzorii de pe puntea față de direcție, conectați la sistemul inovator de control electronic al tracțiunii, permit controlarea individuală a celor două motoare independente de 15 kW de pe puntea spate. Viteza fiecărei roți este ajustată în funcție de unghiul de virare al roților față, pentru a oferi un control îmbunătățit al direcției. Rezultă astfel o rază de viraj mai bună a echipamentului și o uzură redusă a anvelopelor. Această nouă tehnologie este combinată cu frânarea regenerativă, care recuperează energia cinetică a utilajului în timpul decelerării și o folosește pentru a reîncărca bateriile și a prelungi durata de viață a acestora.

Geamurile de dimensiuni generoase ale cabinei și în special parbrizul, care se întinde de la plafon până la podea, permit operatorului să aibă o vizibilitate excelentă asupra încărcăturii, echipamentului și împrejurimilor. Pachetul de baterii a fost amplasat strategic în partea din spate, între cele două motoare electrice, oferind o linie optimă de vizibilitate la mersul în marșarier. În plus, această poziție permite înlocuirea sigură și ușoară a bateriei.

Timpul de întreținere a fost redus la minimum datorită caracteristicilor cheie de servisare: acces facil la bateria interschimbabilă pentru un program de lucru în mai multe schimburi, puncte de ungere centralizate pe partea din față și din spate a platformei de încărcare și panouri detașabile pentru accesibilitate optimă la motor.

„Am introdus primul nostru încărcător lateral cu 4 roți în urmă cu aproximativ 10 ani, după cererile inițiale venite din partea companiilor din sectorul lemnului, și de atunci a devenit o soluție aproape standardizată pentru cei care lucrează în regim intensiv. Progresele tehnologice în domeniul bateriilor au încurajat progresia naturală spre dezvoltarea acestui model electric, care va ajuta clienții să-și reducă semnificativ amprenta de carbon”, a declarat Martin McVicar, director general Combilift.

Combi-SBT revoluționează industria betonului

Combilift a lansat un utilaj inovator, destinat manipulării cutiilor mobile și încărcăturilor supradimensionale de toate felurile, de la modelele standard până la cutii mobile cu panouri de beton, din producție și depozitare.

Cu o capacitate maximă de ridicare de 50 t, Combi-SBT (Swap Body Transport) este disponibil cu alimentare diesel sau GPL. Are un design cu 3 perechi de roți (6 roți în total) pentru o presiune mai mică la sol. Roțile din spate sunt antrenate hidrostatic și sunt direcționate din față, asigurând o manevrabilitate excelentă. Designul cu 3 roți permite, de asemenea, operarea ușoară în zonele cu pietriș compactat, unde nu se poate garanta o suprafață perfect plană.

O pereche de platforme de ridicare, amplasate pe șasiul utilajului, susțin încărcătura în timpul transportului. Controlul acestora din cabină asigură faptul că operatorul se află într-o poziție sigură atunci când sarcina este ridicată și coborâtă. Platformele pot fi, de asemenea, ridicate și coborâte independent, permițând echipamentului să ridice cutiile mobile care nu sunt pe un teren plan.

Platforma frontală este prevăzută cu ghidaje, pentru o aliniere corectă a încărcăturii înainte de ridicare.

În ceea ce privește siguranța și vizibilitatea, Combi-SBT oferă numeroase avantaje în comparație cu alte utilaje de pe piață care au aceeași destinație. Cabina este montată la 90O pe șasiu și decentrată față de sarcină, ceea ce oferă vizibilitate deplină 360O de jur-împrejur și posibilitatea de a observa fără probleme toate colțurile mașinii. Adăugând oglinzi și o cameră retrovizoare nu există puncte moarte, ceea ce face ca poziționarea Combi-SBT sub cutia mobilă să fie rapidă, ușoară și sigură, atât pentru operator, cât și pentru cei din jur. În plus, operatorul poate finaliza o manipulare completă fără a fi nevoit să iasă din cabină (proiectată ergonomic și amplasată la nivel jos).

Inspirat de clienți, dezvoltat de Combilift

În dezvoltarea noului echipament Combi-SBT, producătorul irlandez a colaborat cu o parte dintre clienții săi din industria betonului, pentru a veni cu soluția tehnică cea mai potrivită pentru manipularea unui material care poate fi problematic de ridicat și de mutat. Iar de atributele acestui nou model vor beneficia și companiile din alte industrii, care se confruntă cu manevrarea încărcăturilor supradimensionate, grele sau voluminoase.

Astfel, la fel ca în cazul încărcătorului lateral electric, dezvoltarea Combi-SBT a fost, parțial, condusă de clienți. Un mare producător de prefabricate din beton și-a proiectat instalația pentru niveluri ridicate de producție, dar cantitatea de beton finit depozitată la nivelul solului încetinea producția și reducea suprafața de lucru sigură. Reprezentanții companiei au contactat Combilift pentru a găsi o soluție de îndepărtare mai rapidă a produselor din zona de fabricație, iar rezultatul a fost Combi-SBT. Grație acestuia, fluxul de lucru a crescut la 50-70 de loturi pe zi, de 24 t fiecare.

Combilift este prezent în România prin importatorul Wylze Logistik.

Articole similare

Ad