Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania încheie primul său contract pentru camioane electrice în Mexic

Gigantul alimentar multinațional mexican Grupo Bimbo a comandat 7 camioane electrice, care vor constitui prima flotă de camioane electrice Scania din America Latină.

Mexicul a devenit cel mai recent membru al revoluției electrice durabile a Scania, odată cu anunțarea primei comenzi de camioane electrice Scania pentru această țară.

Grupo Bimbo, cea mai mare companie de panificație din lume, a convenit să achiziționeze 7 camioane electrice rigide 25P B4x2, model 2024, de la Scania México. Vehiculele 100% electrice, care vor fi conduse pe rute urbane, au o capacitate de încărcare de 11,5 tone și vor fi echipate cu sistemul avansat de asistență a șoferului (ADAS) 2.0. Fiecare vehicul va fi, de asemenea, acoperit de contracte de întreținere Scania, pentru a asigura disponibilitatea maximă a ceea ce va fi prima flotă de camioane electrice Scania din America Latină.

Comanda Grupului Bimbo vine după ce a finalizat cu succes o perioadă de testare a unui camion electric 25P B4x2, ca parte a intenției comune a companiei și a Scania de a se îndrepta către un transport sustenabil. Procesul de testare, care a început în 2022, a produs rezultate pozitive în ceea ce privește autonomia și performanța.

Pentru Scania México, acordul subliniază angajamentul său de a lansa un nou camion electric în fiecare an; compania dorește ca vehiculele electrice să reprezinte 10% din oferta sa de vehicule până în 2025 și vizează 100% până în 2050. Noile camioane electrice Scania vor ajuta, de asemenea, Grupo Bimbo să continue să facă progrese în ceea ce privește reducerea propriilor emisii de carbon, iar mai mult de 80% din energia electrică pe care o consumă provine acum din surse regenerabile. „Ambele companii se apropie treptat de obiectivul nostru comun de a reduce emisiile poluante ale vehiculelor noastre la 20% din nivelul lor din 2015 până în 2025 și de a continua până când vom ajunge la zero emisii de carbon, în conformitate cu angajamentul nostru față de inițiativa Science-Based Targets”, a declarat Alejandro Mondragón, CEO al Scania México.

Articole similare

Ad