Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul Volkswagen Caddy TGI BlueMotion, echipat cu transmie DSG

Noul Volkswagen Caddy TGI BlueMotion este primul van din segment echipat cu un sistem de propulsie pe gaz natural comprimat (CNG) si o cutie de viteze in sase trepte cu dublu ambreiaj (DSG). Producatorul din Hanovra va prezenta aceasta combinatie in premiera mondiala la actuala editie a Salonului Auto de la Geneva.
Caddy TGI BlueMotion este acum disponibil, pentru prima data, in configuratia cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj DSG, ceea ce il face unic in segment, anunta Volkswagen.
 

Atat varianta pentru pasageri, cat si cea de marfa pot fi comandate in versiunea cu ampatament scurt sau lung, in functie de necesitati. In prima versiune, producatorul german anunta un consum mediu de numai 4,1 kg/100 km, in timp ce varianta Caddy Maxi are un consum mediu de 4,3 kg/100 km parcursi. In ceea ce priveste autonomia, Caddy TGI BlueMotion poate parcurge 630 km, respectiv 860 km in modul de alimentare pe gaz.
Noile Caddy si Caddy Maxi TGI BlueMotion sunt echipate cu rezervoare concepute speciale pentru a inmagazina gaz natural comprimat. Aceste rezervoare sunt montate sub podea, ceea ce inseamna ca spatiul de incarcare nu va fi afectat, acesta ramanand la fel – 3,200 litri (Caddy) si 4,130 litri (Caddy Maxi). Rezervoarele de otel sunt umplute cu gaz natural comprimat la mai mult de 200 de bari. Cele patru compartimente montate in versiunea cu ampatament scurt pot inmagazina 26 de kg de gaz natural, iar Caddy Maxi TGI este echipat cu cinci asemenea rezervoare, a caror capacitate maxima este de 37 kg. In plus, modelele sunt echipate si cu un rezervor de benzina de 13 litri.
Propulsorul este de 1,4 l Euro 6, bazat pe noua unitate TSI pe benzina, modificata pentru a permite noului Caddy sa ruleze pe gaz natural comprimat. Modelul poate fi echipat si cu cutia automata in sase trepte DSG, urmand sa ajunga la dealerii VW la inceputul lunii iunie 2016. Aceasta combinatie, mentioneaza producatorul, este unica in segmentul de furgonete urbane propulsate cu gaz natural. Preturile pentru Caddy TGI in varianta DSG pornesc de la 25.000 euro, cu toate taxele.

Articole similare

Ad