Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Belgia majorează taxele de drum de la 1 iulie 2023 pentru camioanele de mare tonaj

Transportatorii care circulă prin Flandra și Bruxelles vor trebui să plătească, din nou, taxe de drum mai mari de la 1 iulie.

Taxarea pe kilometru parcurs se vor aplica tuturor vehiculelor grele de marfă belgiene și străine cu o greutate maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și vehiculelor cu semiremorci din categoria N1 cu codul de caroserie BC.

Sistemul de taxare, Viapass precizează că softul unităților de bord ale celor șase furnizori de servicii acreditați pentru taxa pe kilometru în Belgia va fi actualizată automat cu noile tarife care vor intra în vigoare în Flandra și la Bruxelles la 1 iulie.

În prezent, cei șapte furnizori de servicii sunt Axxès, Eurotoll, Satellic, Telepass, Toll4Europe, TotalEnergies Marketing Services și W.A.G. Soluții de plată.

Suma percepută pe kilometru pe drumurile cu taxă depind de trei factori, precum regiunea în care se află drumul, greutatea totală maximă autorizată și standardul de emisii Euro al vehiculului.

De asemenea, Viaspass a anunțat că taxa pe kilometru se aplică la trei categorii de greutate totală maximă autorizată (între 3,5 și 12 tone, între 12 și 32 de tone și peste 32 de tone) și la șapte standarde Euro (de la cel mai poluant standard Euro 0 la cel mai ecologic standard Euro 6). Cu cât este mai mare standardul Euro al vehiculului și cu cât este mai mic PTC-ul acestuia, cu atât este mai avantajos tariful pe kilometru parcurs.

De exemplu, un vehicul Euro 6 de peste 3,5 tone va plăti 0,052 euro/km în Valonia, 0,053 euro/km în Flandra, 0,092 euro/km în Bruxelles (pe autostradă) și 0,123 euro/km în zona urbană din Bruxelles. Pentru un vehicul greu de marfă de peste 32 de tone, tarifele vor fi de 0,178 euro/km (Valonia), 0,183 euro/km (Flandra), 0,159 euro/km (Bruxelles) și, respectiv, 0,251 euro/km (zona urbană a Bruxelles-ului).

Articole similare

Ad