Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault Group lansează un plan de transformare a sistemului său industrial și anunță introducerea de noi modele în uzinele sale

Renault Group anunță un plan ambițios de transformare a sistemului său industrial în cadrul etapei de Revoluție a planului strategic Renaulution. Etapa are ca scop să transforme Renault Group într-o companie auto de nouă generație (Next Gen), reducând costurile industriale per vehicul cu 30% până în 2027 pentru vehiculele termice și cu 50% pentru cele electrice.

Planul urmărește și scurtarea timpului de dezvoltare a vehiculelor de la trei la doi ani, marcând o tranziție importantă către eficiență și obiective ambițioase în cadrul Grupului Renault.„Re- Industry este un plan de transformare la 360°. Ne propunem să profităm de punctele noastre forte, să facem mult mai repede ceea ce facem deja bine, să îmbunătățim și să reinventăm întregul nostru sistem industrial. Această transformare a industriei își propune să facă sistemul nostru mai agil, mai bun, mai competitiv, ceea ce ne va permite, de asemenea, să răspundem mai rapid așteptărilor clienților noștri.”, a declarat Thierry Charvet, Chief Industry & Quality Officer, Renault Group.

Renault Group dispune de atuuri solide pentru a gestiona momentul istoric de cotitură în industria auto. Calitatea rezultatelor Grupului a avansat semnificativ, triplându-se nivelul de fiabilitate a vehiculelor în ultimii doi ani, situându-se la cele mai bune standarde. Cu uzinele sale constant clasate în fruntea Harbour Report™, studiul independent de referință în industria auto din întreaga lume, care permite compararea productivității site-urilor industriale, Renault Group se plasează în top 3 mondial pentru performanța energetică și emisiile industriale de CO2. Grupul a fost primul producător care a adoptat în premieră un Metaverse industrial și se angajează să rămână lider în domeniu prin accelerarea digitalizării sistemului său industrial. Planul Re-Industry are ca obiectiv să stimuleze toate domeniile clasice ale performanței industriale, reinventând producția și dezvoltând procese inovatoare. Astfel, Grupul vizează un timp de fabricație de doar nouă ore pentru viitorul model Renault 5.

Metaverse-ul industrial al Renault Group gestionează 12.000 de dispozitive conectate global, generând două milioane de rapoarte în fiecare minut și trei miliarde pe zi. În 2023, a realizat economii de 270 de milioane de euro, concentrându-se pe întreținerea predictivă a instalațiilor, pe conectarea întregului ecosistem (transport, furnizori etc.) pentru a reduce timpul de livrare al vehiculelor cu 60% și pe diminuarea la jumătate a amprentei de carbon în producția sa de vehicule.

Prin inteligența artificială, Grupul își propune o abordare mai predictivă a consumului de energie, reducând cu 20% consumul siturilor industriale. Portalul Ecogy monitorizează constant consumul și contribuie la reducerea cu 40% a consumului de energie până în 2025, jumătate din acest obiectiv fiind deja atins din 2019. Renault Group își propune atingerea Zero Carbon Net pentru anumite site-uri în 2025 pentru polul ElectriCity, precum și pentru uzina Cléon, iar din 2030 pentru site-urile din Europa, urmând ca această abordare să o extindă până în 2050 pentru toate uzinele sale la nivel global.Sistemul industrial al Renault Group integrează peste 300 de aplicații operaționale de inteligență artificială, focalizate pe analiza imaginilor și a sunetelor. Spre exemplu, aplicația POK.AI.OK, aduce concepte de AI într-un sistem de control vizual autonom, eficient în controlul calității conformității și trasabilității. Extins pe multiple site-uri, acesta a îmbunătățit deja productivitatea și calitatea. În perspectivă, se urmărește extinderea la 3.000 de aplicații până în 2025, susținând integrarea noilor tehnologii, inclusiv „Software Defined Vehicle”, electronica de putere și asamblarea de baterii și motoare electrice, contribuind la reducerea timpului de industrializare a vehiculelor.

Metaverse-ul oferă o supraveghere și vizibilitate îmbunătățită în mediul de lucru, conferind actorilor agilitate și autonomie în luarea deciziilor. Utilizarea tehnologiilor din lumea jocurilor, precum formarea în realitate virtuală pentru vopsitorie, contribuie la captivarea experiențelor utilizatorilor și reduce timpul de dezvoltare a vehiculelor. Algoritmii AI sprijină anticiparea și optimizarea, inclusiv în lanțul de aprovizionare, prin inițiative, precum Supply Chain Control Tower, care asigură o vizualizare în timp real a pozițiilor și conținutului tuturor camioanelor care circulă între furnizori și uzine. Acest sistem nu doar detectează riscuri legate de aprovizionare, ci și oferă soluții de securitate anticipate. În ansamblu, Metaverse transformă sistemul industrial într-un mediu predictiv, mai reactiv și auto-corectiv, accelerând producția și îmbunătățind calitatea din prima încercare.

Renault Group evidențiază agilitatea și flexibilitatea sistemului său industrial ca elemente cheie ale competitivității. De asemenea, Grupul anunță producția a opt vehicule noi sub marca Renault în diverse uzine, inclusiv Curitiba, alături de Renault Kardian, și la uzina Bursa din Turcia. Grupul demonstrează adaptabilitatea sa prin fabricarea unui al doilea model pe noua platformă modulară și dezvoltarea a patru modele până în 2027. Optimizarea capacităților de producție și introducerea de linii flexibile contribuie la agilitate, viteză și capacitatea de a produce noi modele. Cu o reducere semnificativă a investițiilor în ultimii patru ani, Grupul are planuri de lansare a 12 modele noi în 2024, reconfirmându-și angajamentul față de inovație și mobilitatea viitorului. Transformarea sistemului industrial subliniază pregătirea Grupului pentru schimbările pieței, furnizând vehicule inovatoare care vor defini următoarea eră a industriei auto.

Articole similare

Ad