Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Metrans își extinde rețeaua feroviară în Europa de Sud-Est

Metrans, filiala feroviară din Hamburger Hafen și Logistik AG (HHLA), își extinde conexiunea feroviară de înaltă frecvență și serviciile de terminal în Hinterland prin noi investiții în compania croată Adria Rail și în terminalul din Ungaria. Compania transmite un semnal clar de susținere a transportului rutier spre calea ferată mai ecologică.

Metrans a achiziționat, în luna martie a acestui an, o participație de 51% în compania croată Adria Rail, care nu este doar un operator feroviar, ci și o companie de transport feroviar, ceea ce asigură transporturi feroviare din regiunea Adriatică către Europa Centrală și de Sud-Est.

De asemenea, terminalul din orașul sârbesc Indija, în apropiere de capitala Belgrad, aparține tot de Adria Rail. Prin intermediul investiției sale în Adria Rail, Metrans va genera operațiuni în primul său terminal din Serbia, unde va combina diverse opțiuni de transport către și dinspre Europa de Sud-Est.

Pe lângă construcția terminalului hub din Zalaegerszeg, care este deja în curs de desfășurare, un terminal suplimentar va fi construit în orașul maghiar Szeged. Ambele terminale interioare sunt programate să fie operaționale până în 2025. Acest lucru va permite companiei să își extindă rețeaua europeană ajungând la 21 de terminale interioare în hub-uri importante.

„Țările din Europa de Sud-Est se confruntă cu o creștere dinamică, prin urmare sunt necesare noi soluții logistice. Dorim să oferim un transport feroviar ecologic care să conecteze eficient fluxurile de marfă și hub-urile din întreaga Europă. Suntem încântați să le oferim clienților noștri o gamă și mai largă de servicii, multe containere circulând deja pe calea ferată fără emisii de dioxid de carbon.”,

a declarat Peter Kiss, directorul general al grupului Metrans.

Anul trecut, Metrans a transportat 1,4 milioane de TEU prin Europa, potrivit unui comunicat de presă. Compania oferă clienților săi peste 650 de conexiuni feroviare regulate pe săptămână. În ultimul an, Metrans a început operarea a trei macarale suplimentare la Budapesta, Ceska Trebova și Dunajska Streda, ceea ce a îmbunătățit amprenta de carbon în terminalele respective.

În prezent, rețeaua europeană Metrans se întinde de la Marea Nordului și Marea Baltică până la Marea Adriatică și Marea Neagră și este în continuă extindere. Mai mult în 2022, Metrans a stabilit noi conexiuni către Gdańsk, Istanbul și Constanța.

Compania oferă transport neutru din punct de vedere climatic în toate transporturile din Hamburg, Bremerhaven și Koper prin intermediul produsului HHLA Pure. Aproape un milion de containere standard au fost transportate complet fără emisii de dioxid de carbon în cursul anului trecut. Acest lucru reprezintă mai mult de jumătate din întregul volum de transport al Metrans în 2022.

Metrans lucrează de ani de zile pentru a proteja clima, a investit în locomotive electrice moderne, în noi macarale electrice la terminalele interioare și, totodată, utilizează electricitatea ecologică. Astfel, compania susține obiectivul grupului HHLA de a fi neutră din punct de vedere climatic până în 2040. În viitor, HHLA Pure va fi disponibil pentru conexiuni suplimentare.

Articole similare

Ad