Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grup Șerban Holding cumpără o fermă de 34 ha în județul Bacău

Compania românească de agricultură, Grup Șerban Holding [BSE:GSH] a anunțat achiziționarea unei noi ferme în nord-estul județului Bacău, comuna Sascut.

Noua fermă se întinde pe o suprafață de 343.400 de metri pătrați și face parte din procesul de consolidare al companiei în zonă, potrivit unui comunicat de presă.

Investiția se ridică la 4 milioane de lei. În urma tranzacției, Grup Șerban Holding deține 12.500 de hectare de teren arabil pe cultura mare în sistem de agricultură regenerativă.

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc, înființată în 1994, activând în agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, avicultură, panificație, catering, precum și distribuție și transport. La sfârșitul anului 2022, grupul a înregistrat o creștere anuală de 10% a profitului net, până la 27,8 milioane de lei.

„În cadrul acestei ferme, ne propunem să implementăm un sistem de dezvoltare legumicolă în rotație, cu un plan de culturi stabile format din cartofi și alte legume rădăcinoase. Acest pas ne va permite să creștem producția de legume cu aproximativ 7%.”, a declarat Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație Grup Șerban Holding.

Articole similare

Ad