Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Ionity inaugurează una dintre cele mai mari stații de încărcare din Europa

Ionity, o societatea mixtă cu capital german, a anunțat inaugurarea uneia dintre cele mai mari stații de alimentare din Europa cu 18 încărcătoare de mare putere (HPC), alimentate cu energie 100% regenerabilă, situate în zona Affi, la ieșirea de pe autostrada A22, de lângă Lacul Garda.

Italia are una dintre cele mai mici cote de mașini electrificate de pe Continent, spre exemplu în aprilie, doar BEV-urile reprezentau puțin peste 3% din piață, în timp ce Germania avea peste 14%. Cu toate acestea, centrul comercial Affi, unde a fost construită instalația, nu este un loc obișnuit. În primul rând, pentru că este situat la ieșirea de pe A22 Brennero, pe care turiștii o iau pentru a merge spre Lacul Garda sau pentru a „tăia” spre Peschiera și a intra pe A4, Milano-Veneția, unde pot ajunge în alte locuri. Potrivit presei italiene, în timpul sondajului efectuat de Paște, stația Affi s-a clasat pe locul 25 în rândul celor 500 de stații ale companiei în ceea ce privește numărul de călătorii complete efectuate.

„O cifră extrem de semnificativă, care o plasează imediat sub cele mai aglomerate stații din țările scandinave și din Regatul Unit”,

a explicat Elena Airoldi, managerul Ionity pentru Italia.

Municipalitatea Affi a fost prima zonă din Italia care a atins obiectivele planului Protocolului de la Kyoto, deschizând, printre altele, primul parc fotovoltaic de 1 MW într-un sens giratoriu rutier și instalând două turbine eoliene de 2 MW fiecare.

Întreaga stație oferă până la 350 kW, numai energie regenerabilă certificată, dintre care o parte provine din aceeași copertină fotovoltaică de 75 kWp care protejează instalația.

„Locația reprezintă o intrare perfectă în regiunea Lacului Garda și, în același timp, reprezintă o escală ideală pentru călătorii pe distanțe lungi care merg spre nord sau spre sud”,

a declarat Elena Airoldi, manager de țară pentru Italia al Ionity.

Cu cea din Affi, Ionity operează 28 de stații de alimentare din Belapese, ajungând la un total de 172 de puncte de reîncărcare de mare putere. Alte nouă zone sunt în construcție, iar pentru trei dintre acestea, lucrările au început săptămâna trecută, potrivit unui comunicat de presă. Deși rețeaua de reîncărcare a Ionity se referă la câțiva producători (membrii sunt grupurile Bmw, Mercedes-Benz, Volkswagen, Hyundai și Ford), toate mărcile pot alimenta la rețeaua de reîncărcare Ionity.

În Europa, Ionity are deja aproximativ 460 de stații și un total de peste 2.100 de stații de reîncărcare (care se preconizează că vor deveni 7.000 până în 2025), răspândite în 24 de țări.

„Această nouă stație Ionity din comunitatea noastră este un element cheie al mobilității durabile și va fi benefică atât pentru consumatori, cât și pentru întreprinderile regionale”,

a explicat primarul comunei Affi, Marco Giacomo Sega.

Articole similare

Ad