Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Alka investește 25 de milioane de euro în dezvoltarea fabricii din Ploiești

Compania Alka a finalizat recent investiția sa începută în 2018 de 25 de milioane de euro pentru fabrica din Ploiești cu scopul de a produce snacks-uri sărate coapte.

Alka a avut viziunea de a transforma fabrica într-un etalon al celor mai noi tehnologii de top în producție.

Investiția a implicat o dezvoltare în două etape, aproape 4,2 milioane de euro au fost alocați pentru construcția fabricii, 2,8 milioane de euro pentru depozitul acesteia, iar cea mai mare parte, 18 milioane de euro a fost destinată pentru achiziționarea echipamentelor de producție. Alka va produce peste 100 de milioane de pungi de snacks-uri pe an, cu aceste investiții, care vor fi distribuite în sute de mii de magazine din România și din străinătate.

Fabrica din Ploiești este locul unde se utilizează resurse locale, precum făina, zahărul, ambalajele și alte materii prime secundare în procesul de producție. Peste 12.000 de tone de grâu din România sunt prelucrate în fabrica de la Ploiești, transformându-le în produse de înaltă calitate, precum binecunoscutele Toortitzii, Soocitzii sau Meteoritzii.

Compania Alka deține o suprafață construită de 6.600 de metri pătrați și un depozit cu o capacitate de 4.000 de paleți pentru produse finite, menținându-și promisiunea de a oferi consumatorilor români produse în concordanță cu trendurile culinare moderne, în ceea ce privește gustul, forma, textura și ingredientele. Astfel, Alka devine o parte importantă din viața românilor, a obiceiurilor, gusturilor și societății românești.

Anul trecut, grupul ALKA a obținut o cifră de afaceri de 381 milioane de lei și a avut peste 900 de angajați, clasându-se în top 3 jucători în mai multe segmente în care activează. Compania Alka a fost înființată în 1994 ca o investiție de tip greenfield și a fost prima companie din România care producea și distribuia cafea măcinată ambalată, vidată și în pliculețe. Alka a investit sume semnificative în tehnologie și în dezvoltarea producției locale în valoare de zeci de milioane de euro.

În prezent, Alka Group are o poziție puternică atât la nivel național, cât și în alte 50 de țări la nivel internațional. În portofoliul său se regăsește și cafea prăjită și ambalată sub mărcile Stretto și Gold Mocca. Mai mult, compania este importator și distribuitor al produselor Perfetti Van Melle, reprezentând brandurile Chupa Chups și Mentos.

Articole similare

Ad