Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Crucea Roșie Română a achiziționat patru vehicule IVECO DAILY

Crucea Roșie Română a cumpărat patru vehicule IVECO DAILY dotate cu echipamente performante, iar cu sprijinul financiar al Crucii Roșii Franceze vor ajunge în 14 județe din România. Astfel, locuitorii din zonele izolate, dar și cei peste 110.000 de cetățeni ucraineni stabiliți în țara noastră, vor avea prilejul să beneficieze gratuit de serviciile medicale pentru a afla din timp de afecțiunile care le pun viața în pericol.

Cele patru vehicule vor face parte din convoiul alcătuit din șase cabinete medicale mobile la Inițiativa Caravanei de Sănătate, lansată de Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Prima oprire a Caravanei de Sănătate va avea loc în Galați în data de 12 iunie, urmând ca până în august 2024 să ajungă și în județele Călărași, Constanța, Tulcea, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Brașov, Sibiu și Cluj.

Lansarea oficială a proiectului Caravana de Sănătate a avut loc la Romexpo București și a fost marcată de participarea Excelenței Sale Laurence Auer – Ambasadorul Franței în România, de participarea lui Tiberius Marius Brădățan – Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, precum și cea a Cameliei Șucu – președintele Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter – directorul general al Crucii Roșii Române, Hicham M’ghafri – delegat în domeniul sănătății pentru Crucea Roșie Franceză în România, Youness Rahoui – seful delegației Comitetului Internațional de Cruce Roșie în România, Emilie Goller – Șeful delegației în România a Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, Claudia Butoarcă – Director de Marketing al IVECO România și alți reprezentanți ai refugiaților ucraineni din Centrul de Promovare a Sănătății din București și a voluntarilor și partenerilor Crucii Roșii Române.

„Accesul egal la servicii medicale este un deziderat pe care Crucea Roșie Română îl promovează activ prin intermediul proiectului Caravana de Sănătate. Ne dorim ca fiecare persoană, indiferent de origine, statut socio-economic sau loc de rezidență, să beneficieze de servicii medicale de calitate. Prin acțiunile noastre, dorim să contribuim la reducerea inegalităților în domeniul sănătății și la crearea unui viitor sănătos pentru toți.”,

a precizat Ioan Silviu Lefter, director general, Crucea Roșie Română.

Cele patru vehicule IVECO DAILY de 3,5 tone au fost pregătite și livrate de către IVECO TRUCK SERVICES, dealer-ul de casă al IVECO România, iar carosarea a fost efectuată de AFICAR UTILAJE, partener specializat și în realizarea cabinetelor medicale mobile în cadrul altor proiecte asemănătoare. Vehiculele sunt dotate cu echipamente speciale, având o roată dublă (jumelată) pentru puntea spate, șasiu robust din profile C, confecționat din oțel, unic în industrie. Construcția șasiului a făcut posibilă o lungime de carosare de 5 metri, care a permis amenajarea unui spațiu util generos pentru cabinetele medicale, în vederea desfășurării în condiții optime a activităților medicale. Colaborarea între Crucea Roșie Română și IVECO România a început în 2020, iar anul trecut IVECO România a donat organizației trei vehicule din gama DAILY, în valoare de 150.000 de euro, dotate special pentru a transporta medicamente, echipamente medicale sau alimente.

Crucea Roșie Română a înființat centre de promovare a sănătății în cinci județe, precum Brașov, București Constanța, Iași și Satu Mare, în paralel cu cabinetele medicale mobile. Centrele de promovare se adresează persoanelor cu nevoi complexe și oferă servicii medicale primare și asistență psihosocială. Echipele formate din medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii Române evaluează starea de sănătate a beneficiarilor prin analize medicale de bază și le oferă consultații de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie, precum și alte specializări.

Prima ediție a Caravanei a avut un impact pozitiv în 21 de comunități din țară

În 2022, Crucea Roșie Română a desfășurat prima experiență a Caravanei și a evidențiat încă odată limitările accesului oamenilor din zone izolate la screening și informații medicale. Datele colectate în cele 21 de comunități vizitate au arătat astfel:

● 75,49% dintre respondenți merg la medicul de familie de cel mult 2-3 ori pe an

● 30% dintre ei nu au făcut nicio investigație de specialitate în ultimul an (ecografii, EKG, radiografii, RMN, analize de sânge).

*Conform chestionarelor completate de 857 de persoane în perioada februarie-martie 2022.

Informațiile obținute în prima ediție a Caravanei au rezultat că principalele probleme de sănătate cu care se confruntă populația sunt boli de inimă – 720 de respondenți, de diabet – 485, probleme cu greutatea – 157, urmate de probleme cu plămânii, stomacul, ficatul sau pancreasul.

„Ne bucurăm să fim și în acest an alături de Crucea Roșie în cadrul inițiativei Caravana de Sănătate, în calitate de Membru Susținător al organizației. Înțelegem importanța accesului neîngrădit la servicii medicale, iar cele patru vehicule IVECO DAILY, adaptate special pentru găzduirea cabinetelor mobile, vor înlesni accesul celor din comunitățile izolate sau a populației din mediile defavorizate la servicii medicale.”,

a susținut Claudia Butoarcă, Director de Marketing, IVECO România.

Articole similare

Ad