Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Group se asociază cu Heidelberg Materials pentru a reduce emisiile în industria construcțiilor

Volvo Group a semnat un acord de colaborare cu Heidelberg Materials, una dintre cele mai mari companii de materiale de construcții din lume. Scopul este de a reduce emisiile de carbon în sectorul construcțiilor prin investigarea și dezvoltarea în comun a modului în care nevoile de încărcare și transport pot fi rezolvate cu ajutorul vehiculelor electrificate și al serviciilor conexe.

În cadrul parteneriatului, mai multe soluții personalizate de produse și servicii electrice ale Grupului Volvo vor fi puse în aplicare în mare parte din operațiunile Heidelberg Materials din Europa de Nord, începând din acest an. Scopul este de a sprijini adoptarea în industrie a soluțiilor de transport și a echipamentelor de încărcare fără emisii. Industriile cimentului și betonului sunt responsabile pentru aproximativ 8% din emisiile de carbon de pe planetă. Găsirea unor modalități de reducere a impactului său asupra climei este vitală pentru ca Heidelberg Materials să ajungă la emisii nete de carbon zero în întregul său lanț valoric.

„Parteneriatele de colaborare ca acesta abordează schimbările climatice în întregul lanț valoric. În timp ce noi ne concentrăm pe reducerea emisiilor de carbon atât pentru produsele noastre, cât și pentru propriile noastre operațiuni, ne angajăm, de asemenea, să ne ajutăm clienții să dea un exemplu prin colaborări inovatoare care să producă schimbările atât de necesare”, a declarat Martin Lundstedt, președinte și director executiv al Volvo Group.

La Heidelberg Materials Northern Europe, transportul terestru reprezintă un total de 6% din amprenta de carbon a lanțului valoric. Electrificarea flotei din regiune are potențialul de a reduce emisiile anuale cu până la 200.000 de tone. În plus, vehiculele electrificate oferă un mediu de lucru și un mediu urban mai liniștit și mai bun.

Ca parte a acestui acord, soluțiile fără emisii ale Grupului Volvo – o combinație de camioane electrice și echipamente de construcții, utilaje și servicii de productivitate – vor fi puse la lucru în mai multe șantiere și cariere ale Heidelberg Materials. Un exemplu de echipament care va fi utilizat de Heidelberg Materials este încărcătorul pe roți de 20 de tone L120H Electric Conversion, recent introdus de Volvo Construction Equipment, care, cu zero emisii de gaze de eșapament și performanțe aproape silențioase, aduce beneficii operatorilor și atunci când efectuează lucrări în interior

Studiul de fezabilitate de 6 luni se va desfășura pe parcursul anului 2023 pentru a decide ce tehnologii de vehicule fără emisii și ce soluții de infrastructură de încărcare se vor potrivi cel mai bine cerințelor Heidelberg Materials. Acest studiu holistic reprezintă o oportunitate unică de a cartografia, adapta și implementa un program complet de reducere a emisiilor de CO2 în toate activitățile de transport și încărcare ale operațiunilor.„Parteneriatul cu Volvo este un proiect emblematic în industria noastră și are potențialul de a impulsiona semnificativ decarbonizarea întregului nostru lanț valoric din Europa de Nord.  Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a identifica și implementa soluții de ultimă generație pentru o tranziție climatică rapidă în sectorul construcțiilor”, a declarat directorul executiv al Heidelberg Materials, Dr. Dominik von Achten.

Articole similare

Ad