Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bulgaria se confruntă cu lipsa șoferilor de autobuze și camioane

În timpul unei întâlniri a reprezentanților industriei cu noul ministru al transporturilor și comunicațiilor din Bulgaria, Georgi Gvozdeykov, transportatorii au subliniat că principala problemă a sectorului este lipsa șoferilor.

Potrivit patronatelor, industria are nevoie de 3.000 de șoferi pentru autobuze și camioane. De asemenea, s-a ridicat problema reducerii timpului de obținere a permisului de muncă pentru șoferii din afara Uniunii Europene, precum și crearea unor soluții specifice pentru formarea forței de muncă în Bulgaria.

Ministrul Gvozdeykov a subliniat că va aduce această problemă în atenția tuturor celor responsabili pentru a găsi cea mai bună soluție, potrivit presei locale. Totodată, va analiza și va lua în calcul experiența altor țări europene, adăugând că va căuta un echilibru pentru rezolvarea problemele, protejând interesele întreprinderilor, ale statului și ale cetățenilor.

La reuniune s-au discutat și aspecte legate de implementarea legislației europene privind detașarea șoferilor, sistemul de taxare, luarea de măsuri pentru combaterea transportului nereglementat, accelerarea schimbărilor de reglementare în sector, precum și păstrarea fondurilor din buget pentru subvenții și compensații pentru serviciile de autobuz.

Articole similare

Ad