Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ETRC: Norbert Kiss a obținut o nouă victorie în cursa 3  

  • Foto: FIA

Cu două victorii categorice în cursele 1 și 3 din sezonul Goodyear FIA European Truck Racing Championship, care oferă un avantaj mai mare câștigătorului, campionul Norbert Kiss și-a mărit avansul în fața rivalilor săi direcți la titlu.

Chiar și cu modificările aduse, circuitul Tor Poznań, din Polonia, inclus de organizatorii ETRC pentru a diversifica calendarul și a crește numărul de piste, nu a îndeplinit cele mai înalte standarde FIA, fiind amplasat în imediata apropiere a unui aeroport, cu viraje strâmte și mult praf, creând dificultăți suplimentare pentru concurenți.

Etapa Campionatului European de Curse de Camioane FIA din Polonia a atras încă doi participanți, piloți cu programe incomplete în timpul sezonului, precum francezul Jonathan Andre cu numărul 66 pe camionul MAN și Lucas Han (fiul lui Johan) cu numărul 22 pe camionul Iveco.

Norbert Kiss a fost, din nou, cel mai rapid nu doar în calificări, ci și la starturi, având cel mai mare atu de puncte. În Cursa 1, după abandonul lui Faas, coloana a fost semnificativ ruptă, dar chiar și Jochen Hahn, Sascha Lenz și Jamie Anderson nu au putut ține pasul cu ritmul campionului, care a obținut a cincea victorie consecutivă. Au fost urmați, ca și punctaje, de Albacete, Rodriguez, Halm, L. Han, Kursim și Taylor.

Spaniolul s-a aliniat al doilea pe grila de start, alături de Kiss, dar a fost prins în primele schimburi cu Jochen Hahn și Jamie Anderson.

Kiss a fost cel mai rapid și în calificările de duminică, iar Albacete s-a aliniat lângă el la startul Cursei 3. În primul viraj, lupta pentru locul doi între Hahn, Albacete și Anderson l-a trimis pe veteran în afara pistei și s-a ridicat steagul roșu. La reluarea cursei, Antonio, al cărui camion a suferit daune externe, a plecat ultimul.

Totodată, Kiss i-a depășit pe concurenții săi direcți, J. Hahn, Lenz și Anderson, încă din prima tură, cu o diferență de peste o secundă, iar Anderson a primit o penalizare de 10 secunde pentru incidentul de la început. Maghiarul și-a mărit avansul cu aproximativ 1,3 secunde pe tur, iar în ultimele două tururi a redus ritmul pentru a obține încă o victorie cu o diferență de 8,067 secunde față de Hahn, Lenz, Kursim, S. Halm, L. Han, Albacete și Taylor.

Podiumul a fost completat de Lenz și de Kiss, care a reușit să urce în clasament, după ce a plecat de pe locul opt.

Cu trei din cele opt runde încheiate, Kiss îl conduce pe Hahn cu 150 la 120 de puncte. Lenz, cu 103 puncte, a urcat pe locul al treilea în clasament în detrimentul lui Albacete, care are acum două puncte în minus față de german.

Următoarea etapă al sezonului este planificată pentru jumătatea lunii iulie pe celebrul circuit german Nürburgring.

Articole similare

Ad