Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rolls-Royce a deschis o nouă fabrică în Germania

  • Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce a anunţat inaugurarea unei noi fabrici de asamblare pentru motoarele mtu Seria 2000 în Kluftern, lângă Friedrichshafen, Germania. Acest lucru demonstrează rolul continuu pe care motorul cu combustie internă este menit să îl joace în tranziția energetică prin utilizarea combustibililor sustenabili.

Noua unitate de producție, a fost anunțată în 2021 și a implicat o investiție de două cifre de milioane de euro pentru creearea unui spațiu de asamblare și expediere. Asamblarea motoarelor mtu din seria 2000 va fi relocată la Kluftern, ceea ce va permite modernizarea halei existente de asamblare în uzina 2 a Rolls-Royce din Friedrichshafen, care va oferi un spațiu de producție pe termen lung pentru motorul din seria 4000. În prezent, Uzina din Kluftern are 110 angajați, potrivit unui comunicat.

Noua clădire de producție a fost proiectată pentru a fi una foarte eficientă din punct de vedere energetic și prietenoasă cu clima. Astfel, va avea un sistem fotovoltaic cu o putere de vârf de sarcină de 1,2 MW ce va furniza energie electrică ecologică, coloane de încărcare electronică pentru a asigura soluții de mobilitate nepoluantă, un sistemul inteligent de control al clădirii, alături de alte măsuri de echipare, pentru a asigura o funcționare eficientă din punct de vedere a consumului de energie. Prin această investiție, Rolls-Royce își subliniază angajamentul față de situl Power Systems din Friedrichshafen.

Rolls-Royce se concentrează pe dezvoltarea de motoare care pot funcționa cu o gamă largă de combustibili sustenabili, înlocuind combustibilii fosili și reducând semnificativ emisiile de dioxid de carbon. În plus, compania a lansat deja sisteme hibride pentru transportul feroviar, maritim și energetic, precum și sisteme inteligente de automatizare. Acest lucru va permite companiei furnizarea tehnologiilor de propulsie ecologice pentru aplicații de la nave comerciale, iahturi, vehicule terestre și feroviare până la sisteme energetice în care electrificarea completă nu este o soluție optimă pe termen lung.

Motorina regenerabilă (HVO/ulei vegetal hidrogenat) fiind un pas important pe drumul către decarbonizare. Multe motoare mtu de la Rolls-Royce au fost deja lansate pentru utilizarea acestui combustibil sustenabil. Mai mult, HVO permite o reducere de până la 90% a emisiilor de CO2, precum și reducerea emisiilor de particule și de oxizi de azot. Acesta poate fi produs la scară industrială din ulei vegetal hidrogenat și deșeuri din industria alimentară și de catering.

Articole similare

Ad