Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camionul automatizat de la IVECO și Plus este acum pe drumurile publice din Germania

IVECO, marca de vehicule comerciale a Iveco Group, și Plus au anunțat astăzi că autocamionul IVECO S-Way echipat cu PlusDrive, soluția îmbunătățită de asistență a șoferului de la Plus, bazată pe platforma sa de autonomie deschisă, a început să opereze pe drumurile publice din Germania.

Această piatră de hotar vine în urma unui proces riguros de testare și validare, care a inclus teste extinse pe circuit închis, validarea datelor colectate anterior pe drumurile publice și o pregătire aprofundată a șoferilor de test cu privire la caracteristicile avansate de siguranță ale autocamionului. În plus, TÜV SÜD a testat siguranța funcțională a conceptului de siguranță pentru testarea pe drumurile publice. Colectarea de date extinse din lumea reală în timpul acestei etape importante de testare pe drumuri publice va pregăti autocamionul automatizat cu șofer pentru industrializarea viitoare.

„Făcând transportul rutier mai sigur, mai ușor și mai sustenabil, noua generație de tehnologii puternice de siguranță predictivă bazate pe inteligență artificială, precum PlusDrive, poate contribui la reducerea riscului de accidente, la îmbunătățirea economiei de combustibil, la creșterea gradului de retenție a șoferilor și la atenuarea penuriei de șoferi de camion în întreaga Europă. Suntem încântați să intrăm în această nouă etapă a parteneriatului nostru cu Plus și să demonstrăm maturitatea din ce în ce mai mare a IVECO S-Way cu PlusDrive prin teste publice pe șosele și operațiuni comerciale”, a declarat Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer, Iveco Group.

Echipat cu un software de conducere autonomă de ultimă generație, bazat pe inteligență artificială, și cu senzori avansați, inclusiv lidari, radare și camere de luat vederi, PlusDrive oferă șoferilor o conștientizare supraomenească a împrejurimilor vehiculului. Testele publice pe șosele vor continua în Germania în următoarele câteva luni și se vor extinde în Austria, Franța, Italia și Elveția, astfel încât să se poată colecta date din lumea reală de pe diversele șosele și condiții de conducere din regiune.

Testele vor demonstra, de asemenea, că PlusDrive poate gestiona automat și în siguranță manevrele supervizate de șofer, inclusiv centrarea benzii de rulare, intrările în intersecții, fuziunile de benzi, schimbarea benzii de rulare inițiată de șofer sau sugerată de sistem, asistența în ambuteiaje și manevrele de evitare.

Shawn Kerrigan, COO și cofondator la Plus, a declarat: „Suntem mândri de munca grea pe care echipele Iveco și Plus au depus-o pentru a aduce această soluție inovatoare de conducere pe drumurile publice pentru testare. Unele dintre cele mai mari flote din lume folosesc deja PlusDrive pentru a livra mărfuri comerciale. Cu cât mai repede putem pune acest produs comercial la dispoziția mai multor flote, cu atât mai mare va fi impactul pe care îl putem avea.” Pentru a vedea IVECO S-Way activat de PlusDrive în acțiune, vă rugăm să vizionați videoclipul aici: https://youtu.be/JN-fJfGbNHI.

Articole similare

Ad