Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aeroportul Timișoara va avea linie de tren dedicată

Aeroportul Internațional Timișoara se pregătește să devină al doilea aeroport din România cu o linie de tren dedicată, după Aeroportul București Otopeni care a inaugurat în 2020 prima linie de tren metropolitan direct.

Proiectul liniei de cale ferată de la Aeroportul Timișoara va fi lansat la licitație în curând, conform declarațiilor ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Această linie CFR, cunoscută și ca Magistrala 100, va avea o lungime de 5 kilometri și un contract estimat de aproximativ 400 de milioane de lei (80 de milioane de euro). În prezent, lucrările la noul terminal sunt în stadiul de execuție, în proporție de 32%.

Aeroportul Timișoara se află pe traseul magistralei M 100 București – Craiova – Arad și este implicat în procesul de modernizare a acestei magistrale, cu licitații lansate pentru tronsoanele dintre Craiova și Caransebeș.

Obiectivul final al acestui proiect este de a crea o legătură feroviară directă între Aeroportul Internațional Traian Vuia și orașul Timișoara, precum și cu alte orașe din România. Aceasta va implica construirea de noi linii de cale ferată, modernizarea instalațiilor de semnalizare de pe linia existentă și construirea de noi instalații feroviare pentru conexiunea cu aeroportul.

Implementarea unei linii de tren dedicate va aduce beneficii semnificative pentru conectivitatea aeroportului și va facilita accesul pasagerilor către Timișoara și alte destinații din țară.

Articole similare

Ad