Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: Modificări ale taxelor de drum pentru vehicule comerciale în 2023 și 2024

Sistemul de taxare al vehiculelor comerciale în Germania va suferi modifică în 2023 și 2024, ca urmare a noii legislații adoptate de Guvernul federal. Aceasta include tarife noi, introducerea unei taxe pe emisiile de CO2, eliminarea scutirii taxei pentru vehiculele pe gaz natural și extinderea taxei la toate comercialele de peste 3,5 t.

Astfel, de la 1 decembrie 2023 ar fi trebuit să se introducă taxa suplimentară pe clase de emisii de CO2, în valoare de 200 de euro per tonă de CO2, pentru toate vehiculele cu greutate totală maxim admisă (MTMA) de peste 7,5 t. Excepție fac camioanele cu zero emisii, care sunt scutite de taxe până la finele lui 2025. Taxa pe CO2 se pare că a fost amânată pentru martie 2024 prin votul Parlamentului german.

De la 1 ianuarie 2024, vehiculele alimentate cu gaz natural (GNC/GNL) – scutite până acum – vor fi supuse taxării, conform unei clasificări pe clase de emisii, analoga vehiculelor diesel.

În viitor, vehiculele alimentate cu gaz natural vor fi împărțite în clase de emisii de dioxid de carbon pe baza proprietăților lor specifice.

Regulamentul inițial, conform căruia, de la 1 ianuarie 2024, pentru aceste vehicule ar trebui plătite doar taxele parțiale pentru costurile de infrastructură și costurile poluării fonice cauzate pentru aceste vehicule, a fost eliminată.

De la 1 iulie 2024, toate vehiculele cu MTMA de peste 3,5 t vor trebui să plătească taxe pentru utilizarea drumurilor principale federale.

Aceasta include atât vehiculele individuale de peste 3,5 t, cât și combinațiile de vehicule, cu condiția ca autovehiculul lor să aibă MTMA de peste3,5 tone. Sunt exceptate vehicule cu emisii zero și MTMA de până la 4,25 t.

Articole similare

Ad