Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Coca-Cola a încheiat un fond de capital de risc axat pe sustenabilitate

Compania Coca-Cola și opt parteneri de îmbuteliere din întreaga lume anunță crearea unui fond de capital de risc în valoare de 137,7 milioane de dolari, concentrat pe investiții în sustenabilitate.

Fondul, numit Greycroft Coca-Cola System Sustainability Fund, va fi gestionat de firma de capital de risc Greycroft. Scopul principal al acestui fond este reducerea amprentei de carbon cu cel mai mare impact major a sistemului Coca-Cola, precum ambalajele, încălzirea și răcirea, decarbonizarea instalațiilor, distribuția și lanțul de aprovizionare, potrivit unui comunicat de presă.

Fondul va căuta să investească în companii aflate în faza de comercializare care oferă soluții inovatoare în domeniul sustenabilității. Pentru Greycroft, această colaborare reprezintă o oportunitate de a contribui la extinderea inovațiilor alături de unii dintre cei mai buni parteneri de îmbuteliere din lume.

Capitalul de 137,7 milioane de dolari provine în principal de la cele opt companii de îmbuteliere partenere, inclusiv The Coca-Cola Company și Arca Continental. Aceste companii reprezintă aproape jumătate din volumul sistemului Coca-Cola la nivel global.

Sistemul Coca-Cola are o istorie îndelungată de investiții în proiecte de sustenabilitate care au un impact semnificativ în problemele globale importante. De exemplu, s-au făcut investiții în procesarea PET-ului reciclat în America Latină, în fabrici de reciclare PET în Filipine și în Indonezia, și în tehnologii de transformare a deșeurilor de PET în Europa. De asemenea, mai mulți îmbuteliatori de sistem au emis obligațiuni verzi și au înființat instalații de reciclare a plasticului în diferite țări.

Acest fond de capital de risc reprezintă un pas important în eforturile sistemului Coca-Cola de a investi în soluții sustenabile și de a contribui la protejarea mediului.

„Acest fond oferă oportunitatea de a crea soluții inovatoare și de a contribui la extinderea rapidă a acestora în cadrul sistemului Coca-Cola și în întreaga industrie”,

a precizat John Murphy, președinte și director financiar la The Coca-Cola Company.

„Greycroft are o abordare de tip «investește oriunde» care credem că ne permite să identificăm startup-urile promițătoare cu soluții tehnologice climatice gata să se extindă”,

a declarat Dana Settle, cofondator și managing partner la Greycroft.

Articole similare

Ad