Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Predare de ştafetă la conducerea Ford Trucks International în România: Koray Kuvvet este înlocuit de Celal Kurt

După trei ani de reprezentare a brandului Ford Trucks în România, Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks, preia aceeaşi funcţie pentru regiunea Iberia (Spania şi Portugalia). Înlocuitorul său, Celal Kurt, şi-a dezvoltat cariera profesională mai ales de cealaltă parte a „mesei”, în dezvoltare produs, stabilire politică de preţ, strategie şi, mai apoi, marketing şi vânzări.

„Mi-am început cariera la Ford Otosan, fiind încă de la început implicat în dezvoltarea F-Max. Am început de la zero cu definirea cerinţelor clienţilor şi ale pieței pentru a dezvolta un nou autotractor care reprezintă un capitol nou pentru Ford Trucks. Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat cu proiectul F-Max. Am fost Product Leader şi  Market Leader pentru F-Max, iar câştigarea trofeului International Truck of the Year şi mai apoi extinderea pe atâtea pieţe europene şi creşterea cotei de piaţă an de an dovedeşte că ne-am făcut treaba bine cu F-Max, care astăzi reprezintă jumătate din vânzările Ford Trucks în Europa”, a spus Celal Kurt, încântat de noua provocare a carierei sale.

Acesta a ocupat şi mai multe posturi în departamentul de marketing și vânzări, de la manager de produs la manager de prețuri, profitabilitate și strategie. Până să se mute în România, Celal a fost șeful departamentului Global Product Strategy and Planning, trecând de la planificare în zona de vânzări directe. 

Bune practici din România “exportate” în Spania

Ford Trucks a avut un parcurs permanent ascendent in Romania, inca de la intrarea pe piaţă în 2017. “Am ajuns numarul 5 in topul brandurilor de vehicule comerciale, cu o cota de piata de peste 10%, si lider in segmentele de constructii si de vehicule specializate. Si tot acest parcurs datorita unei strategii orientate in jurul clientilor si a serviciilor adaugate, a unei echipe profesioniste si a unui partener foarte implicat si responsiv la toate cererile noastre”, spune Stefano Albarosa, CEO AIC Trucks.

„Un obiectiv dificil a fost să ne menţinem poziţia de lider pe piaţa rigidelor, pe un segment cu o competiţie foarte puternică şi bine reprezentată. Şi sunt mândru că am reuşit să ne menţinem în fruntea acestui segment. Am crescut în acelaşi timp numărul de autotractoare F-Max vândute, însă aici cred că putem face mai mult. Ideal ar fi să ne menţinem volumele pe construcţii şi să creştem continuu pe segmentul autotractoarelor, astfel încât să atingem pragul de 4.000 de unitati vandute in Romania, intr-un timp mai scurt decat cel in care am ajuns de la 2.000 de unitati la 3.000. Dacă aş rămâne în România, acesta ar fi targetul meu: să ajungem în primele trei mărci din România”, a mărturisit Koray Kuvvet, dezvăluind, practic, şi obiectivele înlocuitorului său la Bucureşti.

Experienţa lui Koray în România pleacă de la descoperirea unei pieţe mature pe segmentul de logistică, transport şi specializate până la “evoluţia extraordinară a organizaţiei AIC Trucks. Aceasta a fost încă de la început suficient de mare încât să acopere întreaga țară, dar în ceea ce privește eficiența, AIC Trucks foloseşte cele mai bune practici în domeniul comercializării și servisării de camioane în rețeaua Ford Trucks din întreaga Europă. Acest lucru se datorează integrărilor tehnologice și de organizare care aduc mai multă eficiență în vânzări, asigurând atingerea unui număr mai mare de clienți și comunicarea foarte bună a serviciilor. Cred că experimentarea acestui mod de lucru mă va ajuta foarte mult în noua poziție pe care o voi ocupa, cea de șef al Ford Trucks pe regiunea Iberia (Spania și Portugalia, pieţe aflate în top 3 pieţe Ford Trucks din Europa)”.

AIC Trucks premiat 6 ani la rând în Ford Trucks Champions League

Stefano Albarosa, CEO AIC Trucks, crede că Ford Trucks este un brand care se simte deja ca acasă în România. “Acest lucru a fost posibil şi datorită reprezentantului regional Ford Trucks, Koray Kuvvet, parte din echipa noastră extinsă în ultimii 3 ani. În această perioadă, Ford Trucks a fost intr-o etapă de maturitate in România, si este foarte important in aceasta fază ca distribuitorul împreună cu producătorul să colaboreze strâns si să găsească soluţiile cele mai bune si mai rapide pentru client.” Performanţele Ford Trucks România au fost recunoscute si la nivel internaţional, Importatorul AIC Trucks fiind premiat in top 5 Champions League şase ani consecutivi. Ford Trucks Champions League este un clasament al tuturor celor 48 de distribuitori la nivel international, realizat pe baza unui set complex de criterii din toate ariile de business: vânzări, service, marketing.

Articole similare

Ad