Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Norbert Kiss a triumfat în prima cursă a Campionatului European de Curse de Camioane de la Nürburgring

  • Foto: Goodyear FIAT ETRC

Pilotul Norbert Kiss și-a asigurat pole position-ul și a câștigat cea de-a noua cursă a sa din acest sezon în cadrul primei curse a Campionatului European de Curse de Camioane Goodyear FIA, desfășurată la Nürburgring.

În ciuda unei mici greșeli la start, Kiss a reușit să-și mențină poziția de lider și să câștige cursa de la semafor la steag. De asemenea, Kiss a avut un avantaj de șapte secunde față de competitorii săi în momentul în care a fost dat startul final.

În timpul cursei, Jamie Anderson a încercat să recupereze câteva poziții și să lupte pentru un loc pe podium, însă o greșeală la frânare l-a făcut să se ciocnească cu Sacha Lenz. Antonio Albacete a profitat de această situație și a reușit să obțină locul trei pe podium. Incidentul nu a dus la probleme majore pentru cei implicați, iar cursele au continuat.

În timpul cursei, doi piloți, André Kursim și Erwin Kleinnagelvoort, au fost penalizați pentru depășirea vitezei la start. Aceștia au primit o penalizare de zece secunde care a fost adăugată la timpii lor de final. Albacete a reușit să se mențină pe locul trei, în timp ce Lenz și Anderson au încercat să recupereze, dar nu au reușit să reducă diferența. Cei doi au terminat pe locurile patru și, respectiv, cinci.

În Cupa Promotorului, Lukas Hahn a obținut o victorie de clasă, în timp ce José Eduardo Rodrigues, liderul campionatului, a întâmpinat probleme tehnice și a fost nevoit să se retragă din cursă. Steffen Faas a obținut un loc pe podium în Cupa Promotorului, profitând de abandonul lui Rodrigues.

Cursa a fost marcată și de retragerile lui Mark Taylor și John Newell din motive tehnice.

Norbert Kiss a fost cel care a dominat în primele două zile de curse de pe Nürburgring, învingând penalizările de timp și vremea nefavorabilă pentru a obține trei victorii la rând, în timp ce alți piloți au luptat pentru poziții pe podium în diferite categorii. Cu toții se vor pregăti pentru următoarele curse din cadrul competiției.

Articole similare

Ad