Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VGP și Deka Immobilien anunță o asociere de 1,1 miliarde de euro pentru portofoliul de logistică

VGP NV și Deka Immobilien, una dintre cele mai mari companii de investiții imobiliare active la nivel global din Europa, au anunțat astăzi înființarea unei societăți mixte 50:50, care urmează să achiziționeze în timp un portofoliu definit de 5 parcuri cu 20 de clădiri de active semindustriale și logistice germane dezvoltate de VGP.

Valoarea totală a joint-venture-ului este de 1,1 miliarde de euro, care va fi realizată printr-o serie de închideri și cu o primă închidere anticipată să se materializeze în T3 2023.

„Suntem foarte mulțumiți de configurarea acestui parteneriat pe piața germană de logistică. Acesta este primul nostru joint-venture imobiliar european și reflectă ambiția comună a grupurilor noastre de a crea un portofoliu stabil și pe termen lung de active semi-industriale și logistice de primă mână. Acest joint venture, cea mai mare tranzacție europeană de logistică din 2023 de până acum, este de așteptat să contribuie substanțial la portofoliul nostru european și se încadrează în obiectivul nostru de a ne continua creșterea ca manager imobiliar folosind o abordare care se concentrează pe calitate și contribuie la strategia noastră de afaceri durabilă – din punct de vedere economic, de mediu și social”, a declarat Dr Malte-Maria Münchow, șeful departamentului de achiziții și vânzări (Logistică, Hotel, Retail) al Deka.

Ambele companii au fost înființate de către VGP: „Cu DEKA, unul dintre cei mai importanți investitori imobiliari europeni, am găsit un partener cu o viziune comună, axată pe crearea de valoare durabilă. Joint-venture-ul nostru marchează o etapă importantă în strategia noastră de a ne diversifica și mai mult modelul de reciclare a numerarului și vorbește în favoarea calității platformei noastre faptul că am reușit să ajungem la acest parteneriat, în ciuda condițiilor nefavorabile de pe piața de investiții. Vom împărtăși mai multe detalii cu actualizarea noastră pentru S1, dar suntem pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivele pentru 2023 și dincolo de acestea”, a concluzionat Jan Van Geet, directorul general al VGP

Societatea mixtă va forma o completare la grupul de societăți mixte existente ale VGP și va fi operată într-un mod similar, în care VGP va continua să fie managerul activelor, al proprietăților și al dezvoltării activelor.

Articole similare

Ad