Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Uzina Woerth a Daimler Truck funcționează cu panouri fotovoltaice

De la începutul verii, 6.400 de module fotovoltaice au fost puse în funcțiune pe acoperișurile halelor de producție de la uzina Daimler Truck din Woerth, Germania. Puterea totală a sistemelor se ridică la aproximativ 2.800 kW. În fiecare an, sistemele solare generează aproximativ 3.000 MWh de energie electrică, care este alimentată direct și fără CO₂ în rețeaua centralei. Aceasta corespunde necesarului anual de energie electrică a 750 de gospodării de patru persoane.

„Daimler Truck este în mod clar angajat în respectarea Acordului de la Paris pentru protecția climei. Scopul nostru este să implementăm treptat transformarea durabilă și la locul nostru de producție. Fotovoltaica joacă un rol important în acest sens, alături de măsurile de eficiență energetică, și va fi extinsă succesiv“, a declarat Thomas Neckenich, responsabil pentru managementul energiei și infrastructură în Woerth.

Fiind cea mai mare fabrică de camioane Mercedes-Benz, uzina Woerth are obiective ambițioase de mediu și le implementează cu pași rapizi. Pe lângă instalațiile solare au loc numeroase adaptări în procesele de producție pentru a economisi energie. În plus, se intenționează ca traficul de livrare către fabrică să fie 100% electrificat până la sfârșitul lui 2026.

Instalarea sistemelor fotovoltaice se încadrează în strategia de afaceri durabilă a companiei: Daimler Truck își propune să obțină o producție neutră din punct de vedere al emisiilor de CO₂ în fabricile sale din întreaga lume până în 2039. Centrele de producție europene ale Daimler Truck – și, prin urmare, și site-ul din Woerth – au fost deja neutre din punct de vedere al emisiilor de CO₂ în bilanț – printre altele din 2022, prin achiziționarea de energie solară, eoliană și eoliană.

Pe lângă achiziționarea de energie electrică verde, Daimler Truck promovează generarea internă de energie la locurile sale de producție. Noi sisteme fotovoltaice au fost deja instalate la fabricile germane Mercedes-Benz din Kassel, Gaggenau și Mannheim. În prezent, 5.400 kW de module fotovoltaice au fost instalate pe gabricile de camioane din Germania, astfel încât – împreună cu sistemele existente – să poată fi generate până la 5.700 MWh de energie electrică pe an. Acest lucru este echivalent cu consumul anual a aproximativ 1.400 de gospodării cu patru persoane.

Articole similare

Ad