Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kuehne+Nagel a obținut rezultate foarte bune în prima jumătate a anului 2023

Grupul Kuehne+Nagel a obținut rezultate solide într-un mediu de piață dificil în prima jumătate a anului 2023. Situația economică specială legată de pandemie în 2021 și 2022 a continuat să denatureze comparațiile de la an la an pe întreaga gamă de cifre.

Cifra de afaceri netă pentru primele șase luni ale anului 2023 a fost de 12,7 miliarde CHF (13,2 miliarde de euro), EBIT a fost de aproximativ 1,1 miliarde CHF (1,14 miliarde de euro), cu un câștig de 860 milioane CHF (897 milioane de euro). Rata de conversie, care descrie raportul dintre EBIT și profitul brut al grupului, a rămas la un nivel ridicat de 24%.

Stefan Paul, CEO al Kuehne+Nagel International AG, a declarat: „Kuehne+Nagel a făcut față cu brio tranziției de la situația economică excepțională modelată de pandemie. Într-un mediu economic slăbit, Logistica maritimă și cea contractuală au câștigat cotă de piață și au menținut veniturile stabile. În schimb, volumele din domeniul logisticii aeriene au scăzut în linii mari în concordanță cu piața. În timp ce eforturile noastre continue de control al costurilor au devenit mai vizibile în al doilea trimestru al anului 2023, calea noastră strategică rămâne neschimbată, cu accent pe servicii logistice de înaltă calitate și o orientare extraordinară către clienți.”

În prima jumătate a anului 2023, cifra de afaceri netă a unității de afaceri Sea Logistics s-a ridicat la 4,9 miliarde CHF (5,1 miliarde de euro), cu un EBIT de 639 milioane CHF (666 milioane de euro). Rata de conversie a rămas ridicată la 49%. Volumul de containere în prima jumătate a anului 2023 a fost de 2,1 milioane de TEU. Kuehne+Nagel Sea Logistics a reușit să câștige cotă de piață pe o piață globală care a scăzut cu aproximativ 5%.

În primăvara anului 2023, Kuehne+Nagel a încheiat un parteneriat cu Volvo Cars pentru a utiliza 5.500 de tone de biocombustibili sustenabili în transportul maritim. Pe viitor, transporturile pentru producătorul suedez de automobile vor fi efectuate cu emisii de combustibil semnificativ reduse.

Cifra de afaceri netă a unității de afaceri Air Logistics pentru prima jumătate a anului 2023 a fost de 3,5 miliarde de franci elvețieni (3,65 miliarde de euro), iar EBIT a fost de 293 de milioane de franci elvețieni (305 milioane de euro). Ritmul de scădere a volumelor s-a atenuat oarecum în al doilea trimestru. Volumul transportului aerian de marfă în prima jumătate a anului 2023 a fost de 957.000 de tone. Rata de conversie a fost de 31%.

În iunie 2023, Kuehne+Nagel a semnat un acord pentru achiziționarea Morgan Cargo, un furnizor de logistică aeriană de top în Africa de Sud, Marea Britanie și Kenya. Compania este specializată în produse perisabile, are 450 de experți în logistică și a gestionat 40.000 de tone de marfă aeriană și 20.000 de TEU în 2022.

În prima jumătate a anului 2023, cifra de afaceri netă a unității de afaceri Logistică rutieră s-a ridicat la 1,9 miliarde de franci elvețieni, (1,98 miliarde de euro) cu un EBIT de 93 de milioane de franci elvețieni (97 milioane de euro). Volumul de comenzi procesate a fost de aproximativ 12 milioane, comparabil cu cel din perioada anului precedent, iar utilizarea rețelei a fost constant ridicată.

Un factor important care a condus la creșterea semnificativă a EBIT în prima jumătate a anului 2023 a fost implementarea în curs a RoadLOG, sistemul de management al transportului (TMS) brevetat de Kuehne+Nagel pentru transporturile rutiere.

Unitatea de afaceri Logistică contractuală a înregistrat un rezultat puternic în prima jumătate a anului 2023, cu o cifră de afaceri netă de 2,5 miliarde CHF (2,61 miliarde de euro) și un EBIT de 110 milioane CHF (114 milioane de euro).

Unitatea de afaceri a câștigat cotă de piață, în special în America de Nord, în sectoarele sănătății și comerțului electronic. Utilizarea spațiului logistic al Kuehne+Nagel a rămas la un nivel foarte ridicat.
Dr. Joerg Wolle, președintele Consiliului de administrație al Kuehne+Nagel International AG: „În prima jumătate a anului 2023, rezultatele financiare ale Grupului Kuehne+Nagel au fost semnificativ mai mari decât cifrele comparabile din perioada de dinainte de Corona, iar Grupul s-a descurcat bine în noul mediu. În anii următori, Foaia de parcurs 2026 va rămâne principalul motor al dezvoltării strategice a Kuehne+Nagel. Programul, lansat în martie 2023, a fost primit foarte pozitiv atât pe plan intern, cât și extern, și vedem deja primele succese. Ne concentrăm în continuare pe furnizarea de servicii cu marjă mare de profit și pe dezvoltarea potențialului de piață în Asia, Africa și Orientul Mijlociu.”

Articole similare

Ad